Бизнесмен от Иван Вазово организира изложба на стените по старите къщи
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 08 Юли 2019 04:30

Фото Арт изложба на открито за традициите на село Иван Вазово, община Калояново, ще бъде открита на традиционния родов събор днес. Идеята да се реновират стари къщи и стените им да се превърнат в арт място за изложба е на предприемчивия бизнесмен Кольо Делев, подкрепена от кмета Димо Димов и цялото население.

В инициативата се включиха и младежите от селото, които преобразиха една от старите къщи на площада и на нея подредиха фотографска изложба с автентични носии от различни празници на Иван Вазово. Снимките са дело на професионалния фотограф Младен Кишков, а във фотосесията е участвал, облечен в носия, и кметът. Така площадът на Иван Вазово се превърна в един от най-красивите от околните селища.

За празника домакините са поканили оркестър „Плам“ от Русе на виртуозния акордеонист Пламен Димитров, ансамбъл „Розова долина“ от Карлово и гайдарски състав от Калофер. Навършват се 85 години от преименуването на селото от Имитлии в Иван Вазово и 169 г. от рождението на патриарха на българската литература, чиито име носи селото.


Фотографска фолклорна изложба разкраси старите къщи на село Иван Вазово

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker