Подхващат важни ремонти в Клисура
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 20 Август 2019 06:52

Започва подмяна на водопроводната мрежа в Клисура, община Карлово. Проектът стартира в началото на септември. На този етап ще бъдат положени нови тръби на пет улици в града, тяхната дължина е общо 1620 метра. Това

 

съобщи кметът на община Карлово Емил Кабаиванов на гражданите на Клисура. Той бе там заедно със заместниците си Антон Минев и Стойо Карагенски и секретаря на общината Стефан Стефанов, за да участват в общоградско събрание. На него кметицата на възрожденското градче Генка Тодорова отчете мандата си, а ръководството на общината разговаря с жителите на Клисура по проблемите, които те поставят.

Подмяната на водопроводната мрежа на Клисура отдавна е наложителна. Градчето е с едни от най-старите тръби в региона, те са азбестови и са опасни. Освен това ежедневно аварират. Община Карлово вече проведе обществена поръчка и избра изпълнител на проекта, осигурено е и финансиране, заяви Кабаиванов.


Още един проект се очаква да стартира в Клисура до края на годината. Той е за ремонт и оборудване на спортната зала в града. Кметът на общината вече е представил предложението си пред министъра на образованието. Очаква се до две седмици Министерството на образованието и науката да обяви обектите, които ще финансира на този етап. Сред тях ще бъде и спортната зала в Клисура.

Тя обслужва двете училища в града - основното „Христо Г. Данов“ и Професионалната гимназия по икономика „Тодор Влайков“.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker