Добри новини за Карлово след среща на Кабаиванов и Боил Банов в София
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 10 Септември 2019 09:37

Министърът на културата Боил Банов се срещна на 10 септември с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. На срещата министърът обеща подкрепа за финансиране на археологическите разкопки на тракийския град край с. Васил Левски. „Ръководителят

 

на обекта доц. Костадин Кисьов е сериозен учен и работата му ще получи пълната подкрепа от държавата“  заяви министър Банов.

Д-р Кабаиванов информира министъра за подготвяния проект за допълнително финансиране на разкопките по програмите на ЕС и  получи уверение, че Министерството на културата ще помогне за реализацията му.


Кметът постави и въпроса за предвидените в държавния бюджет за 2019г. 78 000 лева за консервация и реставрация на вилата на братя Евлоги  в Карлово.

Министър Банов заяви, че  до края на септември ще  бъдат преведени необходимите средства на общината, за да приключат навреме консервационните дейности, преди настъпването на есенно-зимния сезон.


Министърът заяви  още, че процедурата по прехвърляне собствеността на „Белия двор“ от държавата на общината е в ход и се очаква да приключи до края на годината.

Така „Белия двор“ ще бъде включен в комплекс „Старинно Карлово“ – най-успешния туристически обект на територията на общината.

Източник: пресцентър на община Карлово

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker