4300 ученици влязоха в класните стаи, в Розино голяма придобивка за училището
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 16 Септември 2019 18:02

Новата учебна 2019/2020 година бе тържествено открита на 16 септември във всички училища на територията на община Карлово. С водосвети за здраве и успехи, издигане на националния трикольор и посрещане на училищните знамена, в класните стаи влязоха над 4 300 момичета и момчета. За първи път училищния праг прекрачиха 440 деца.
Да бъдат здрави, да усвояват материала от учебните

 

 

предмети, но и да знаят кои са карловските възрожденци и какъв е приносът им за разцвета на страната ни, пожела кметът на общината д-р Емил Кабаиванов на тържеството в СУ „Васил Левски”.

Празника там уважиха заместник-кметът Данка Люртова, секретарят Стефан Стефанов и председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков.

По-рано през деня той поздрави педагозите и учениците от начален курс на същото средно училище.

На тържеството в СУ „Христо Проданов” поздрав от името на кмета д-р Кабаиванов отправи неговият заместник Стойо Карагенски, в ОУ „Св.Св. Кирил и Кирил и Методий” – Данка Люртова, в ОУ „Райно Попович” – директорът на дирекция „Хуманитарни и социални дейности” Петя Найденова.

Заместник-кметът Антон Минев приветства екипите на Детски градини „Първи юни” и „Слънце” в Карлово.

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков и представители на командването на военното формирование уважиха празниците в карловските училища.


Двоен бе празничният ден за учениците от ОУ „Христо Г. Данов” в село Розино.

След голямата програма с много български фолклорни изпълнения, децата от училището бяха поздравени от д-р Емил Кабаиванов, народния представител д-р Джевдет Чакъров и кмета на Розино Ангел Шаламанов.

 

 

Те прерязаха лентата и на новата многофункционална спортна площадка, на която бе изигран първия футболен мач.

 

Изграждането на съоръжението бе финансирано от община Карлово и Министерството на образованието и науката. Предстои в училището в Розино да бъде изградена и спортна зала. Община Карлово вече подготви проект за нея и ще кандидатства пред Оперативна програма Региони в растеж за финансиране, заяви кметът на общината Емил Кабаиванов.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker