Кабаиванов се регистрира като кандидат за кмет, продължава да води общината към група "А" на българските общини
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 18 Септември 2019 16:19

Общинската избирателна комисия  регистрира д-р Емил  Кабаиванов като кандидат за кмет на община Карлово, издигнат от коалиция СДС-ГЕРБ.  Досегашният кмет на общината получава широка политическа за участие в изборите - с него са партия

 

Демократи за силна България, Движение „България за гражданите“,партиите  Атака, Воля, НФСБ и БДФ.  Коалиция "Обединени за нашата община" която издигна кандидатурата на Кабаиванов за кмет  ще го подкрепи в местния вод та 27 октомври с листа за общински съветници, както и кандидатската листа за съветници на ПП ГЕРБ.

 

Временен кмет на общината ще бъде инж. Стойо Карагенски. Той ще управлява до полагането на клетва от новоизбрания градоначалник.

 

На среща с журналистите от регионалните медии Кабаиванов заяви, че тръгва към изборите воден от доверието и уважението, което има от страна на съгражданите си. Независимо от властовата позиция и решения винаги съм се водим преди всичко от човешките отношения и съм се стремил да ги запазя, заяви кметът.

Той разкри и своите виждания и амбиции, че община Карлово трябва да бъде в група "А" на българските общини, а не да има пропилян мандат като 2007г.-2011 г."- посочи кметът, като подчерта, че има изготвени проекти за всяко населено място, които трябва да бъдат реализирани през следващите четири години.

Ще продължа да  работя  по подобряване на сметосъбирането, по изграждането на системата за видеонаблюдение на територията на община Карлово, по осъществяване на следващия етап от санирането на блокове, както и по газифицирането на всички училища и детски градини. Вече санирахме 26 жилищни сгради в Карлово, Баня и Ведраре, имане готовност да санираме още 126 жилищни блока в общината, заяви Кабаиванов.

Според кмета към момента икономически карловският район е стабилен. Закупуването на Вaгoнoрeмoнтния зaвoд в Кaрлoвo от нaциoнaлнaтa гeрмaнcкa жeлeзoпътнa кoмпaния Dеutsсhе Bаhn е изключителна инвестиция. Необходимо е да се продължи привличането на още инвеститори и проблемът с намирането на работници да бъде преодолян.

Общината не се управлява под строй, а с мисъл, стратегическо мислене и с вслушване в хората, заяви още Кабаиванов.Той допълни, че МБАЛ д-р Киро Попов е една от петте болница в страната, която няма нито лев финансови задължения. В здравното заведение обаче  има липса на специализирани кадри. „Ще направя всичко възможно, за да заработи хирургичното отделение в МБАЛ „Д-р Киро Попов“. За мен това е лична кауза“, коментира още Кабаиванов.

Един от приоритетите в работата му ако бъде избран отново за кмет, че бъде още  работата за сигурността на гражданите. Той ще продължи да настоява за разкриването на полицейски участък в село Розино, както за реализирането на проекта за видеонаблюдение на цялата община.

Не трябва да се дава и крачка назад и от реализирането на проектите за съхраняването на националната памет за Васил Левски, Христо Ботев, братята Евлогий и Христо Георгиеви, подчерта Кабаиванов и припомни драматичните събития за съхраняването на Куршум джамия като общинска собственост.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker