Фермер загина при инцидент в хисарското село Мътеница
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 14 Ноември 2019 11:34

Фермер загина при инцидент в хисарското село Мътеница. Снощи Стоян Кочанков настъпил спусъка на ловната си пушка, възпроизведен бил изстрел, който го убил на място. Сигналът за инцидента е подаден в 21.00 часа.

Вестта за трагичния случай попари Мътеница и околните села.

61-годишният Кочанков е един от най-големите животновъди в региона, той отглежда стотици говеда - млечни крави във фермата си и свободно пасящи животни в местните землища. Има репутация на съвестен и трудолюбив стопанин, разказаха в родното му село. Не близваше алкохол, нямаше конфликти с хората, твърдят в селото.

Стоян Кочанков и съпругата му, както и синът им Винилин живеят в собствена къща в бившия стопански двор на селото, който семейство купило преди доста години и където устроило фермата си. През деня Стоян обикалял животните, които са на свободно отглеждане в местното землище и Средна гора, а и самият той притежавал много земи. Вечер се прибирал да хапне и отивал отново по заслоните, където нощуват животните, които са свободно отглеждане. Сдобил се с пушка, за да пази кравите от нападения на диви животни, обясняват в селото.

Тази сутрин местни хора разказаха още , че най-вероятно при слизането от джипа Стоян е настъпил пушката, тя гръмнала и с един изстрел той паднал мъртъв на земята.

Изключено е да става въпрос за самоубийство, коментираха в Мътеница. Макар животните на местните фермери да създават бели на земеделците, защото често навлизат в нивите и лозята, не допускаме Стоян да има и врагове, които да желаят това да се случи, разказаха още в Мътеница.

Пушката на Стоян Кочанков е била незаконна, съобщиха разследващи. По случая се води досъдебно производство и продължават да се изясняват обстоятелствата, при които е загинал фермерът.

Източник: marica.bg

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker