Мъж от Сопот с психически проблеми предизвикал евакуацията в болница "Каспела"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 16 Януари 2020 15:36

49-годишният Емил Маринов от Сопот, който евакуира университетска болница „Каспела“ в Пловдив с фалшив сигнал за бомба на 13 януари, се оказа запален по футболните залагания.

Той следил непрекъснато мачовете – онлайн и потелевизията и залагал за любимите си тимове.  Именно тази негова мания го накарала да грабне телефона и изкара всички болни, включително  оперираните същия ден,  на улицата.

От четири  години Емил ходил на  хемодиализа в „Каспела“. От началото на годината обаче от отделението  променили графика като насрочили процедурите му във вторник, четвъртък и събота.

Събота обаче бил важен ден за залаганията за мачовете и това пречило на обичайните занимания  на Емил. Той се разгневил толкова, че съобщил на тел. 112, че в болницата цъка бомба.


49-годишият мъж е на хемодиализа от няколко години, първоначално процедурите му били в карловката болница, преди четири години се преместил в пловдивската болница.

Емил е освидетелстван  за психическо заболяване „олигофрения“ в психодиспансера в Пловдив, за същото заболяване имал  решение за инвалидност от ТЕЛК – Пловдив. Но според познати и разследващи мъжът е в състояние да се контролира и взема решения самостоятелно. Да следиш непрекъснато футболните срещи и участваш в залаганията изисква капацитет, смятат те.

Емил живее с родителите си в Сопот. Освен здравословните проблеми и страстта по хазарта, той е и криминално проявен.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker