Вижте какви облекчения прави общината в кризата
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 01 Април 2020 12:40

Общински съвет Карлово проведе редовно заседание. На него кметът д-р Емил Кабаиванов запозна общинските съветници с мерките, които са предприети от община Карлово за ограничаване разпространението на коронавирус COVID - 19 на територията на общината.

Съветниците приеха отчета на кмета за изразходваните средства през месец март за предприетите противоепидемични мерки, във връзка с обявеното извънредно положение в страната. Общинският съвет реши също, да освободи от такси, ползвателите на площи и терени общинска собственост, които не са осъществявали своята дейност в периода на извънредното положение.

Постоянната такса за детски градини и ясли също няма да се заплаща, в периода на действие на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. По друга точка от дневния ред, Общински съвет Карлово, съгласно чл.38, ал.1, т.2 от Закона за предучилищното и училищно образование, преобразува СУ „Христо Ботев“ – гр. Калофер от средно в основно училище.


В съответствие със Заповед №РД-01-124/13.03.2020 г . на министъра на здравеопазването и с цел взимане на превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус, по време на заседанието не бяха допускани граждани, кметове на кметства и кметски наместници. Всички съветници и представители на общинската администрация влизаха в залата с маски и ръкавици и бяха приканвани да заемат точно определени места за работа.


Всички решения взети на днешното заседание ще бъдат публикувани на интернет страницата на община Карлово в законоустановения срок.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker