Столетово празнува Лазаровден и Великден с нова инициатива
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 05 Април 2020 10:07

Предвид удължаването на извънредното положение в страната, тази година ежегодният ритуал Лазаруване няма да бъде проведен, съобщиха от кметството в Столетово. Кметството и НЧ „Христо Ботев – 1928 г.“ предвиждат отбелязването на празника под друга форма.

Това, че лазарките

 

на Столетово няма да обиколят домовете на столетовци далеч не означава, че традицията на Лазаровден няма да бъде спазена. Традицията е жива и всички жители на Столетово ще могат да се включат в тазгодишната благородна кампания, организирана по повод деня на Лазар – „Да продължим традицията на Лазаровден – заедно за един светъл Великден“. Дарителската кампания предвижда с част от дарените финансови средства да бъдат закупени козунаци, а дарените яйца да бъдат сварени и боядисани, за да бъдат раздадени на самотни възрастни хора от селото. Другата част от средствата ще останат за лазарската група при читалището.

Дарителската кампания „Да продължим традицията на Лазаровден – заедно за един светъл Великден“ ще се провежда в периода от 06.04.20 до 15.04. 2020 г., а кутии за дарения с логото на кампанията и специално украсени кошници за яйца ще бъдат разположени на две места в сградата на Кметството – едната в пощенската станция, другата в библиотеката.

Организаторите приканват всички жители на населеното място, които имат доброто желание или са били подготвени да посрещнат столетовските лазарки, да се включат в благородната кампания, като дарят отделените за целта финансови средства и яйца в обособените за това места. За украсяването на великденските яйца, поръчката и закупуването на козунаци, и разнасянето им по домовете на възрастните хора ще се погрижат от читалищния екип и кметството.

Припомняме, че в читалищната библиотека все още има налични артикули от първия @Online великденски базар. Каузата, която подпомагате с покупката на ръчно изработен артикул, е „Нашето място за отдих“.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker