Сопотненци обърнаха гръб на обществено обсъждане на общински заем от 1.2 млн. лева
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 20 Октомври 2020 12:06

Нито един гражданин на Сопот не дойде на общественото обсъждане за теглене на нов кредит от местната администрация. Дискусията бе насрочена за снощи, 19 октомври от 17.30 часа. Сопотненци, излизащи от работа, преминаха през площад „Иван Вазов“, където ги чакаха

кметът Деян Дойнов и заместник-кметът Николай Новаков, микрофони и тонколони, но отминаха без никакъв интерес. Това е поредното обществено обсъждане на важен за Сопот въпрос, досега подобни дискусии се посещаваха от различен брой хора, но снощи, и миналата седмица, когато трябваше да се дискутира заем от 400 000 лева, не дойде никой.

 

Община Сопот има намерение за обнови площада по собствен проект, дейностите ще струват 1.2 млн. лева. За да осъществи проекта администрацията ще вземе кредит от фонд „ФЛАГ“ ЕАД. Процедурата обаче изисква да се проведе обществено обсъждане.

Кредитът ще погасяван с местни приходи, които постъпват в бюджета, срокът е 240 месеца лихвата - е 3%. Условията са добри и затова не съм притеснен от факта, че общината ще вземе кредит, заяви кметът на Сопот Деян Дойнов. Това е вторият дълг, който община Сопот поема. Преди броени дни обществено обсъждане за заем от фонд „ФЛАГ“ ЕАД се проведе в Анево, кредитът ще бъде за ремонт на старото училище и е в размер на 400 хиляди лева. Тогава жителите на сопотското село проявиха активност и интерес и дори заявиха готовност да помогнат с доброволен труд и парични дарения за реализиране на проекта.

Деян Дойнов ще внесе докладната записка с предложение за новия кредит в Общинския съвет.

Очакваме мнения по въпроса за дълга да има в социалните мрежи, където нашите съграждани често коментират и дискутират по обществени въпроси, те ще бъдат приложени към документите за кредита, заяви заместник-кметът Николай Новаков.

Гражданите на Сопот ще могат да изразят мнението си относно дълга и в постоянните комисии към Общинския съвет, допълни той.

Обновеният площад в Анево ще бъде с фонтани и водни огледала, с места на културни и обществени прояви, с достъпна среда. Макетът е изложен в сградата на общинската администрация.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker