Временната комисия за ковид-19 в Карлово отчете 184 ваксинирани от региона
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 24 Февруари 2021 16:31

Временната комисия за Ковид обстановката към Общински съвет Карлово с председател Доньо Тодоров – председател на Общинския съвет, проведе редовно заседание на 24 февруари.
Управителят на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ – д-р Христо Пелев, предостави информация за заболеваемостта в Ковид отделението на лечебното заведение.

До 24 февруари преминалите болни са 65, а от началото на настоящия месец до 23 февруари през Ковид кабинета са преминали общо 120 пациенти. Той допълни, че у нас в момента най-разпространен е британският щам на вируса. Заради по-опасните – бразилския, калифорнийския и южноафриканския щамове, които вече са засечени в съседни на България държави, единственият превантивен начин е имунизирането, стана ясно на заседанието.


В Медицински център 1 продължава имунизирането по график желаещите от първа и втора линия. До момента имунизираните са 184, реимунизация е направена на 30 от тях, информира управителят на Центъра д-р Атанас Юнаков и допълни, че манипулациите ще продължат, докато има ваксини. В момента в Медицинския център има още 67 дози, при двойно повече желаещи да се ваксинират. Предстои имунизация на членовете на секционните избирателни комисии.


Четиримата общопрактукуващи лекари, които на 23 и 24 февруари имунизираха желаещи свои пациенти, са ваксинирали 120 човека, съобщи д-р Стоянка Делевска – председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социални дейности и екология в Общинския съвет.


Всички медици, участвали в заседанието, бяха единодушни, че не са констатирали алергични реакции след поставяне и на двата вида ваксина.
Има недостатъчно снабдяване с ваксини – проблем, който не може да бъде разрешен от местната власт, коментира кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той още веднъж препоръча на желаещите да бъдат имунизирани, да се запишат при своите лични лекари и да получат обратна информация за ден и час за манипулацията. Които нямат общопрактикуващ лекар, трябва да се обадят в общинската болница. В лечебното заведение е създадена организация и записването се прави на телефони 0335/ 90-803; 0335/ 90-804 и 0335/ 90-826, всеки работен ден от 9:00ч. до 16:00 часа.
Д-р Кабаиванов запозна присъстващите на заседанието с действията, които предприе за разкриване на „зелен коридор“ за имунизации в Карлово. „Опасността от разпространение на заразата не е отминала, ето защо призовавам всички да спазват противоепидемичните мерки“, апелира д-р Емил Кабаиванов.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker