Бюджетът: Карлово харчи 51 млн. лева през 2021 г.
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 25 Февруари 2021 17:29

Общинският съвет прие Бюджет 2021 на Община Карлово на редовно заседание, проведено на 25 февруари. Бюджетната рамка, предложена от кмета д-р Емил Кабаиванов, е в размер на 51 065 204 лева, от които

 

държавни приходи - 31 844 961 лв. и общински - 19 220 243 лева. На база заложените приходи, е заложено извършване на разходи за 51 065 204 лв., от тях за делегирани от държавата дейности – 31 844 961 лв., за дейности с местен характер – 17 716 448 лв. и за дофинансиране с местни приходи на делегирани от държавата приходи - 1 503 795 лева.
Важен, основен приоритет и в тазгодишния бюджет е образованието, в съзвучие с приоритета на централната власт, подчерта кметът на Карлово при представяне на проектодокумента. Д-р Кабаиванов допълни, сред най-важните приоритети остават социалните дейности с предлаганите 9 вида услуги; ремонти на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура във всички населени места от общината; разработването и кандидатстването с проекти по оперативните програми на Европейския съюз. „Бюджет 2021 е реален, балансиран и изпълним. Убеден съм, че при повече усилия можем да преизпълним заложените местни приходи, както и през 2020 година. Преизпълнението ще отиде в резерва.“, каза кметът. Той съобщи на присъстващите в залата, че Общината продължава да осъществява проектите „Топъл обяд“, „ Патронажна грижа“ и „Личен асистент“, както и 8-те развити социални услуги. Продължава работата по проектите за изграждане на инсталация за компостиране на биоразградими и зелени отпадъци; за ремонт на централния площад „20-ти юли“ и сградата на читалището в Карлово, за ремонт и преоборудване на детската градина в Клисура и на улици в Баня, поясни д-р Кабаиванов. Започва и проектиране на нова клетка в Регионалното депо за твърди битови отпадъци.
След обсъждане на предложенията в залата, с поименно гласуване бе приет Бюджет 2021 на Община Карлово.
На редовното заседание бяха приети още: Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Карлово, годишен доклад за 2020 година за състоянието и системите за финансово управление и контрол в организациите от публичния сектор, отчет за дейността през 2020 г. на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
С мнозинство общинските съветници одобриха предложението на кмета за кандидатстване пред фонд „Социална закрила“ за финансиране на проект за ремонт и обновяване на „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция“.
С решения на ОбС, д-р Емил Кабаиванов бе определен за представител на Община Карлово в Общото събрание на Асоциацията по ВиК Пловдив и за представител на Общината в предстоящото извънредно Общо събрание на УМБАЛ „Пловдив“ АД.
Всички решения, взети на заседанието на ОбС, ще бъдат публикувани в законоустановения срок на официалната Интернет страница.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker