Обучение за медейна грамотност се проведе в читалището в Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 20 Ноември 2022 18:17

МЕДИЙНА ГРАМОТНОСТ ЗА КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ - СМАРТФОН НА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА МЕДИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ  КИНГСТЪН, РОУД АЙЛЪНД,  САЩ
На 16 ноември 2022г. от 18,30 часа в НЧ „Св.Св. Кирил и Методий -1914г.” –гр.Баня, се проведе еднодневно обучение по медийна грамотност с обучител Милена Илиева. Целта на обучението е да повиши знанията на аудиторията за значението и влиянието на медиите в наши дни чрез въвеждане на основните понятия за медийна грамотност. Обучението включва:
1.  Развиване на умения за критичен анализ на информацията и посланията в различни медии чрез конструкция и деконструкция на медиен текст.
2. Дигитална грамотност – използване на дигитални устройства за работа, учене, социален живот – полезни приложения и портали и тяхното безопасно използване.
Основните понятия на медийната грамотност ще бъдат въведени чрез Смартфона за медийна грамотност – инструмент, разработен от експертите на Media Education Lab - САЩ.

Обучението се провежда в рамките на проект “Медийна грамотност и уменията на 20 век” на Асоциация за кариерно развитие и обучение, с финансовата подкрепа на Международна програма за лидери (IVLP) на Бюрото по образователни и културни въпроси на Държавния департамент на САЩ  Международен център Меридиан.  
С финансовата подкрепа на Международна програма за лидери (IVLP) на Бюрото по образователни и културни въпроси на Държавния департамент на САЩ  Международен център Меридиан.  

На срещата присъстваха членове на Читалищното настоятелство, Директорката на ОУ „Неофит Рилски” – Генка Христова,  учители  и заинтересовани по темата жени и момичета. Срещата откри Таня Христова – библиотекар на читалището.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker