Бриг. ген. Маргарит Михайлов: 61-ва Стрямска бригада задава стандартите във военното дело
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 20 Януари 2023 16:59

Добре известна е максимата, че в основата на успеха е ефективният екип. За щастие мога да отбележа, че наследих много добре подбран и сработен щаб, казва командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов в интервю за в. „Българска армия”. Той споделя, че е приел длъжността, която заема от 10 декември 2022 г., със задоволство и желание за работа.

„Бригадата е водещо формирование, което е задавало и продължава да определя стандартите на военното дело в БА. Затова е чест и огромна отговорност да бъда неин командир. Разбира се, не си правя илюзии и не очаквам да бъде леко. Бригадата е едно от най-големите формирования в БА, с голям обем от задачи и по трите мисии на ВС.

Учебната година е наситена с учения, занятия, подготовки и внушителен брой мероприятия. Предимството ми в случая е, че съм запознат с цялата кинематика. Освен това, знам на какво е способен личният състав – от най-ниското звено до командването на бригадата. Техният завиден опит, умения и експертиза ми дават увереност и сигурност, че ще се справим с всяка задача и възникнало предизвикателство”, казва бригаден генерал Михайлов.

Бригаден генерал Маргарит Михайлов е роден през 1968 г. Завършил е мотострелковия профил на ВНВУ „Васил Левски” през 1990 г., ВА „Георги С. Раковски” през 2005 г. и Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ в Пенсилвания през 2013 г. Служил е във военни формирования в Болярово, Харманли, Стара Загора, Казанлък и Карлово. Кариерата му преминава през различни длъжности от командир на мотострелкови взвод и командир на мотострелкови батальон (още като старши лейтенант) до директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната и помощник-началник щаб в Съюзното съвместно командване на Силите на НАТО в Брунсум (Нидерландия). През 2010 г. участва в мисия в Кандахар (Афганистан). От 10 декември 2022 г. е командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker