Ръководството на община Карлово се срещна с жители на Слатина
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 02 Юни 2023 12:18

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Данка Люртова и Николай Цветков, председателят на Общинския съвет – Доньо Тодоров, началникът на отдел „Строителство, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура” – инж. Павлена Станева присъстваха на изнесената приемна, състояла се на 1 юни в карловското село Слатина.


Кметът, председателят на ОбС, заместник-кметовете и инж. Станева запознаха присъстващите жители на селото, пострадало от наводнението на 2 септември 2022 година, с подробности за проектите за ремонтно-възстановителни и строителни дейности, с хода на задължителните процедури по Закона за обществените поръчки /ЗОП/ за избор на фирми-изпълнители.


За смяна на водопровода, полагане на нова настилка и нови тротоари на улица 12-та е избрана фирма- изпълнител, за нови тротоари и настилка на ул. 1-ва в момента тече процедурата за избор на изпълнител. Фирма по ЗОП е избрана и за почистването на дерето в селото, но съгласувателните процедури с „Басейнова дирекция“ се бавят, стана ясно на срещата. Готов е проектът за изграждане на моста Слатина-Розино, в момента се проектира пътят Кърнаре-Розино.

От финансиране за полагане на пътни ивици се нуждаят улиците 5-та, 6-та, 8-ма и 12-та, за които още на 12 септември 2022 година Общината е подала документи в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, поясни инж. Станева. Проектът за парка в селото в момента се изготвя, на 6 юни главният архитект на общината ще го представи на място в Слатина.
На основание докладна записка от кмета на Слатина – Петър Делков, ще бъдат доставени още съдове за отпадъци.

В периода 5-9 юни ще се извърши подмяна на амортизираните улични осветителни тела с нови. Ще бъдат монтирани три камери за видеонаблюдение, съобщиха още от ръководството на община Карлово.


Д-р Кабаиванов ще настоява за посещение в Слатина на директора на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, който да обясни на хората защо се бавят съгласувателните процедури за реализиране на готовите проекти, за които има избрани изпълнители по ЗОП.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker