Кметът на Калофер с първо обръщение към съгражданите си: Да пазим града чист!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 24 Ноември 2023 18:22

Кметът на Калофер Драгомир Боев направи първото си обръщение към своите съграждани. То е повод нерегламентираното изхвърляне на битови и строителни отпадъци. Ето какво заяви Драгомир Боев:

Уважаеми съграждани,
Във връзка с дългогодишния проблем с изхвърлянето на едрогабаритни битови отпадъци от недобросъвестни граждани в м. "Ганин дол", "Чонина дупка" и изходната точка зад Интендантско обслужване към м. "Рабовец" , които за последните 6 месеца са почиствани 4 пъти, ви указваме местата, на които да изхвърляте своя едрогабаритен битов отпадък (максимално допустимо до 1 куб. м. на домакинство), а именно:

- 2 бр.  4 куб. м. контейнери, намиращи се до паметника на Калифер войвода;

- предстои доставянето на 1 бр. - 4 куб. м. контейнер, който ще бъде поставен на изходната точка за м. "Стовръшка" до Стопанския двор, който също може да се ползва от гражданите.
При ремонт и почистване на жилища и домове  е необходимо задължително да поръчате 4 куб. м. контейнер за строителните и битовите  отпадъци на следния  телефон: 0885 453183 - Чистота Карлово.

При нарушения ще прилагам безкомпромисно "Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово", чрез която се забранява изхвърлянето на строителни, растителни и други отпадъци извън регламентираните места и глобата за това е до 1 000 лв.
Апелирам за проява на максимално гражданско съзнание, за да опазим града ни чист!

С уважение
Драгомир Боев
Кмет на град Калофер
 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker