Новини от Карлово и региона
В Хисаря набират още доброволци за гасенето на пожарите
Петък, 19 Юли 2024 05:41

Доброволното формирование в Хисаря продължава да набира доброволци, които да се вкюлчат в гасенето на пожарите. Ето тяхното обръщение:


"Скъпи приятели и съграждани, през изминалите 6 дни, нашият скромен екип беше на първа линия в борбата с пожарите в с. Михилци и с. Отец Паисиево. Тези дни ни показаха, че колкото и да искаме да помагаме, ние не сме от стомана, а обикновени хора с различни професии и единственото, което ни обединява е желанието да помагаме и даваме всичко от себе си. Осъзнаваме обаче, че няма как това да се случи, ако работим на терен без почивка по няколко поредни дни, защото сме малко.

Имаме нужда от ПОМОЩ :

1. Набиране на нови хора за нашия скромен екип.

Затова отваряме прием на документи за желаещи да се включат към екипа ни. Имаме 5 свободни места за доброволци. Тези от Вас, които желаят могат да ни пишат на лично или да се свържат с ръководителя на формированието Владо Топалов или на телефон 0878888215.

 

 
Опасно за пожари: Забрана за косене и маишнно почистване на храсти
Петък, 19 Юли 2024 05:40

Със Заповед № РД 09-793/17.07.2024 г. на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов, с цел отстраняване източниците на опасност за причиняване на пожари, на земеделските стопани и ползватели на земеделски земи се забранява косенето на трева, машинно почистване /мулчиране/, включително и почистването на храсти, през периода от 18 юли 2024 до 18 август 2024 година включително.

Забраната се отнася до цялата територия на страната. Заповедта е изпратена до всички кметовете на всички населени места в община Карлово. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов разпореди забраната да се спазва стриктно на цялата територия на общината.

 
Честваме 187 години от рождението на Васил Левски
Четвъртък, 18 Юли 2024 05:50