Новини от Карлово и региона
Редник Мария Котовска обра овациите и наградите в Златни пясъци
Сряда, 18 Септември 2019 19:37

Второ място за нашата спортна амфибия. Така военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада отбелязаха поредния успех на редник Мария Котовска  на състезание по плуване.

За времето от 16.09.2019 г. до 18.09.2019 г. представителен отбор по плуване на 61 механизирана бригада взе участие в Държавно военно лично – отборно първенство по плуване на Национална спортна база „Спортпалас” в курортен комплекс „Златни Пясъци”, гр. Варна. В първенстото участваха 12 отбора от всички родове войски от Българската Армия.
Тимът на 61 Стрямска механизирана бригада бе с ръководител старши сержант Димитър Петков ГИЧЕВ от 1 механизиран батальон, той и състезател, младши сержант Таня Атанасова НЕДЯЛКОВА от рота Военна полиция, редник 3 клас Станимир Христов БОЧЕВ от 1 механизиран батальон, редник Мария Дончева КОТОВСКА от батальон за логистично осигуряване и редник 3 клас Цветозар Евгениев ДИМИТРОВ от 1 механизиран батальон.
В надпреварата военнослужещите проявиха спортен хъс и желание за победа, но успяха да се наредят едва на осмо място.
Истинско спортно зрелище за ентусиазираната публика направи нашата „спортна амфибия” Мария Котовска, която се нареди на почетното 2 място на 50 метра бътерфлай.
Турнирът изпълни с положителни емоции и преживявания всички военнослужещите, които подкрепяха състезателите по време на шампионата.

 
Пожар край Баня, огънят превзема гората до моста на Стряма
Сряда, 18 Септември 2019 19:06

Пожар лумна край моста на Стряма до Баня, горят храсти, сухи треви и част от горски площи по брега на реката. Огънят е тръгнал най-вероятно от терен на така наречения стар ДАП-Карлово. Заради силният вятър той се

 
Кабаиванов се регистрира като кандидат за кмет, продължава да води общината към група "А" на българските общини
Сряда, 18 Септември 2019 16:19

Общинската избирателна комисия  регистрира д-р Емил  Кабаиванов като кандидат за кмет на община Карлово, издигнат от коалиция СДС-ГЕРБ.  Досегашният кмет на общината получава широка политическа за участие в изборите - с него са партия

 

 
Куклено шоу учи децата на Сопот да събират отпадъците разделно
Вторник, 17 Септември 2019 14:35