Новини от Карлово и региона
Излекуваха от COVID-19 жената от Карлово
Четвъртък, 02 Април 2020 15:08

59-годишната жена от Карлово, която бе с установен COVID-19 и бе настанена за лечение в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ е излекувана. Това съобщи управителят на болницата д-р Христо Пелев.

От четири дни тя

 
Вижте какви облекчения прави общината в кризата
Сряда, 01 Април 2020 12:40

Общински съвет Карлово проведе редовно заседание. На него кметът д-р Емил Кабаиванов запозна общинските съветници с мерките, които са предприети от община Карлово за ограничаване разпространението на коронавирус COVID - 19 на територията на общината.

Съветниците приеха отчета на кмета за изразходваните средства през месец март за предприетите противоепидемични мерки, във връзка с обявеното извънредно положение в страната. Общинският съвет реши също, да освободи от такси, ползвателите на площи и терени общинска собственост, които не са осъществявали своята дейност в периода на извънредното положение.

Постоянната такса за детски градини и ясли също няма да се заплаща, в периода на действие на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. По друга точка от дневния ред, Общински съвет Карлово, съгласно чл.38, ал.1, т.2 от Закона за предучилищното и училищно образование, преобразува СУ „Христо Ботев“ – гр. Калофер от средно в основно училище.


В съответствие със Заповед №РД-01-124/13.03.2020 г . на министъра на здравеопазването и с цел взимане на превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус, по време на заседанието не бяха допускани граждани, кметове на кметства и кметски наместници. Всички съветници и представители на общинската администрация влизаха в залата с маски и ръкавици и бяха приканвани да заемат точно определени места за работа.


Всички решения взети на днешното заседание ще бъдат публикувани на интернет страницата на община Карлово в законоустановения срок.

 
Отварят за търговци и клиенти Общинския пазар в Карлово
Сряда, 01 Април 2020 12:35

Общинският пазар в Карлово отваря отново, със своя заповед кметът на общината д-р Емил Кабаиванов разреши тържището да работи от понеделник до петък през времето

 
Двама пияни шофьори засече полицията в община Карлово
Сряда, 01 Април 2020 12:33

През изминалото денонощие в ареста на РУ Карлово за шофиране след употреба на алкохол и наркотични веществаса задържани двама мъже.

Бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 Б ал 1 от НК е започнато срещу 45- годишен от с. Христо Даново, който че управлявал автомобила си «Дайхатсу Териос» след употреба на алкохол. Проверката е извършена около 14,40 на 29 март в село Столетово. Алкохолната проба на водача, извършена по надлежния ред, отчела употреба на 1,2 промила.


В хода на пътен контрол на 29 март в квартал Сушица, гр. Карлово полицейските служители от районното са установили 72 годишен французин, постоянно пребиваващ в България. Взетата алкохолна проба от водача на лек автомобил  «Мерцедес» отчела употреба от 1,49 промила. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл 343 Б ал 1 от НК.

 
Заловиха шофьор без книжка в Столетово
Сряда, 01 Април 2020 12:31

В хода на проверки по линия пътен контрол на територията на село Столетово, екип на РУ Карлово е установил 45- годишен нарушител. Срещу водача на лек автомобил „Дайхатсу“ е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 в ал 2 от НК.

Нарушението, което е документирано на 29 март в 14,40 часа на улица „10-та“, е за управление на МПС без СУМПС в едногодишен срок от наказването на водача по административен ред за същото деяние.

Работата продължава под наблюдение на районна прокуратура Карлово.

 
Още трима отиват на съд за неспазване на домашна карантина
Вторник, 31 Март 2020 15:23


Районна прокуратура – Пловдив наблюдава три нови досъдебни производства за нарушаване на задължителна карантина

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава три нови досъдебни производства за нарушаване на задължителната  14-дневна карантина.

На 22  март 2020 г., 47-годишен мъж се върнал от Германия, като на Летище София получил предписание от РЗИ за задължителна 14-дневна карантина, която да прекара на посочен от него адрес в гр. Пловдив. На 27 март 2020 г. той е бил забелязан пред входа на блока, където живеел, да пуши цигара и бил подаден сигнал на тел. 112. Полицейските служители го предупредили да спазва задължителната карантина.

На 20 март 2020 г.,  36-годишен мъж се върнал също от Германия, като на Летище София  е посочил адрес в гр. Пловдив за пребиваване за задължителна 14-дневна карантина. Днес, 30 март 2020 г., на тел. 112 е получен сигнал, че той бил излязъл от дома си. При извършена проверка полицейските служители го открили на около 300 метра от дома му, в паркиран лек автомобил заедно с друго лице, което не било под карантина.  Полицейски служители предупредили мъжа да спазва предписанията на здравните инспектори 

На 29 март 2020 г.,при извършена полицейска проверка, било установено, че 61-годишен английски гражданин, който трябвало да изпълнява задължителна 14-дневна карантина на адрес в гр. Пловдив, бил напуснал жилището си. Той се намирал на около два метра от входа на блока, където посочил, че ще пребивава.  Полицейските служители му разпоредели да спазва предписанията на инспекторите от РЗИ.

До момента под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив се водят седем досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина. Те са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Колко са лицата под домашна карантина от Калофер до Клисура
Вторник, 31 Март 2020 15:21

По данни на РУ Карлово към 16:00 ч. на 31.03.2020 г. под домашна
карантина се намират общо 186 лица от региона.

От община Карлово са 160,


от община Сопот 26.

Отпадналите от карантина за деня са 22 лица.

 
Кабаиванов с актуално съобщение на Общинския кризисен щаб
Вторник, 31 Март 2020 15:19

Уважаеми граждани,

На 18-ия ден от въвеждане на извънредното положение, обстановката в общината

 

 
Румънска цистерна се преобърна на пътя Карлово-Калофер
Вторник, 31 Март 2020 13:06

Цистерна с румънска регистрация, натоварена със сярна киселина, се преобърна край Карлово, съобщиха от полицията.

 
Потвърдено - военният от Карлово е заразен с коронавирус
Понеделник, 30 Март 2020 09:45

Лабораторно изследване, което бе готово днес потвърди че 49-годишен военнослужещ от града, който служи в Инженерни войски в Пловдив е болен от коравирус. Той е настанен в

 


Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker