Новини от Карлово и региона
Вандали вилняха в подлеза на ул. "Теофан Райнов"
Вторник, 23 Юли 2024 10:44

Вандали съсипаха подлеза, водещ към индустриалната зона в Карлово, е скъсан електрически кабел и са счупени осветителни тела. Община Карлово отстрани щетите и пешеходното съоръжение отново е осветено.

През месец април в подлеза беше монтирано ново осветление, което осигуряваше безпроблемно и спокойно преминаване гражданите, които ходят на работа във фирми в индустриалната зона. Община Карлово отново призовава гражданите да бъдат добросъвестни и да опазват общинското имущество.

 
Детското отделение в МБАЛ-Карлово излиза в отпуск
Понеделник, 22 Юли 2024 08:00

Детското отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Карлово няма да работи и да приема пациенти в периода от 22. 07. До 11. 08. 2024 г. включително. Персоналът излиза в отпуск  заради плануван освежителен ремонт на отделението. Управителят д-р Обрейко  Обрейков  се извинява на малките пациенти и техните родители за причиненото неудобство и се надява, че ще проявят разбиране.


 

 
Днес почитаме жертвите на Страшното в Карлово
Събота, 20 Юли 2024 06:02

Днес,  20 юли 2024 г.,  се навършват 147 години от Страшното в Карлово. От 09:50 часа ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите, в двора на храма „Свети Николай”.

Да отдадем почит,

 
В Хисаря набират още доброволци за гасенето на пожарите
Петък, 19 Юли 2024 05:41

Доброволното формирование в Хисаря продължава да набира доброволци, които да се вкюлчат в гасенето на пожарите. Ето тяхното обръщение:


"Скъпи приятели и съграждани, през изминалите 6 дни, нашият скромен екип беше на първа линия в борбата с пожарите в с. Михилци и с. Отец Паисиево. Тези дни ни показаха, че колкото и да искаме да помагаме, ние не сме от стомана, а обикновени хора с различни професии и единственото, което ни обединява е желанието да помагаме и даваме всичко от себе си. Осъзнаваме обаче, че няма как това да се случи, ако работим на терен без почивка по няколко поредни дни, защото сме малко.

Имаме нужда от ПОМОЩ :

1. Набиране на нови хора за нашия скромен екип.

Затова отваряме прием на документи за желаещи да се включат към екипа ни. Имаме 5 свободни места за доброволци. Тези от Вас, които желаят могат да ни пишат на лично или да се свържат с ръководителя на формированието Владо Топалов или на телефон 0878888215.

 

 
Опасно за пожари: Забрана за косене и маишнно почистване на храсти
Петък, 19 Юли 2024 05:40

Със Заповед № РД 09-793/17.07.2024 г. на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов, с цел отстраняване източниците на опасност за причиняване на пожари, на земеделските стопани и ползватели на земеделски земи се забранява косенето на трева, машинно почистване /мулчиране/, включително и почистването на храсти, през периода от 18 юли 2024 до 18 август 2024 година включително.

Забраната се отнася до цялата територия на страната. Заповедта е изпратена до всички кметовете на всички населени места в община Карлово. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов разпореди забраната да се спазва стриктно на цялата територия на общината.

 
Честваме 187 години от рождението на Васил Левски
Четвъртък, 18 Юли 2024 05:50

Карлово днес чества 187 години от рождението на Васил Левски и празник на града. Тази сутрин в църквата „Свети Николай“ ще бъде отслужена литургия, а след това

 
Любен Каравелов - модерният политик - фото-документална изложба в Историческия музей в Карлово
Сряда, 17 Юли 2024 14:37
Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев откри фото-документалната изложба „Любен Каравелов – модерният политик“ на 17 юли в Исторически музей – Карлово.
Мария Караниколова – уредник на къща-музей „Любен Каравелов“ в Копривщица представи изложбата пред карловската общественост, а директорът на Дирекция на музеите – Копривщица Райна Пачева подари на присъстващите фототипно издание на първия брой на вестник „Свобода“, издаван от Любен Каравелов. Изложбата представя проучванията на един от най-добрите историци и изследователи на българското Възраждане проф. Иван Стоянов за личността на Любен Каравелов и неговата роля в национално-освободителното движение на българите през 19 век.
Изложбата е представяна в Букурещ, Русе, Силистра и други български градове и ще гостува в Историческия музей до 31 август. Тя е на Дирекция на музеите – Копривщица и е част от мероприятията, които Община Карлово организира по повод честване на 187 години от рождението на Васил Левски.

 

 
Ген. Деян Дешков към военнослужещите, които гасят пожарите: Горд съм с вас!
Сряда, 17 Юли 2024 12:40

Командирът на Сухопътните войски на България ген. Деян Дешков  с обръщение към военнослужещите, които участват в борбата с огнената стихия. Ето цялото обръщение:

Воини от Сухопътните войски, Вие отново доказвате себе си!
И в тази огнена седмица отново сте на своето място, в правилния момент, готови и в действие без колебание!
Всички Вие в Ямболско, Карловско, Старозагорско, Свиленградско, сте в окото на "бурята" и действате, навреме и на място.
В тези дни помагаме на населението и пожарникарите в борбата с огъня, помагаме на граничарите, помагаме и на всички онези, които имат нужда от нашата своевременна реакция. Но не забравяме и нашата основна мисия и кауза – винаги готови да защитим родината си!
Част от каузата на истинския войник е винаги да помогне. Но в нашето ежедневие работата ни е само наша отговорност.
Затова ние не работим. Ние служим на народа си!
Цената за това е висока. Плаща я всеки един от нас, плащат я нашите семейства, но каузата за България го заслужава във всеки един миг!
Нищо не приключва, няма време за отпускане, предизвикателствата са сега и следват в дните напред!
Това е тежестта и гордостта да служиш в Сухопътни войски. Не всеки го може!
Защото това, което правите е важно и има значение! Защото всяка ваша стъпка и действие са важни!
Горд съм с вас!

 
Кабаиванов ще поиска обявяване на бедствено положение в Пролом, Баня и Мраченик
Сряда, 17 Юли 2024 12:34

Борбата с огъня край Отец Паисиево продължава. „Пожарът от калояновското село Отец Паисиево в момента гори над селото в посока брезовското село Сърнегор. Другата посока, в която гори, е карловското село Пролом. До там има две дерета,

 

 
Прокуратурата започна разследване на пожарите в общините Хисаря, Калояново и Карлово
Сряда, 17 Юли 2024 09:35

Районна прокуратура – Пловдив извършва разследване за причините за възникналите пожари на териториите на общините Хисаря, Карлово и Калояново

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебни производства за причините

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker