Новини от Карлово и региона
БСП - Карлово с декларация за актуалната ситуация в страната
Понеделник, 13 Юли 2020 18:34

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на Общинската конференция на

Българската социалистическа партия – Карлово

Днес българският народ и българската държава са изправени пред съдбовни изпитания. Пандемията КОВИД вместо да е урок за спешна реформа в здравния модел, се използва за политически цели. Случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, породени от властта. Всяването на страх и затягането на мерките служат за прикриване на скандалите и закрепване на управлението. Икономическата и социалната криза вследствие на пандемията унищожава работници, фирми, инвестиции и домакинства.

Разрушават се устоите на държавността в България! Държавата е превзета от малцина, народът е държан в страх и подчинение. Спойката на пари и власт управлява и се възпроизвежда. Тя е скритата паралелна държава, която дърпа конците на истинската държава.

Институциите не работят. България е една от най – корумпираните страни в Европа. Бедност, неравенство, криза в здравеопазване, ниска грамотност, демографска катастрофа. Свободата на словото е на 111 място в света.

Управляващото мнозинство на ГЕРБ и Обединени патриоти разпадат държавността чрез атака и на президентската институция. Това мнозинство води война срещу президента Румен Радев на няколко фронта вече 3 години – в парламента, в изпълнителната власт от Бойко Борисов, като премиер и от Министерския съвет. Управляващите от първия ден до днес не приемат, че може да има институция, която да мисли и действа, защитавайки интересите на народа. Това е реалността на ГЕРБ и нейните присъдружни партии. Държат ни в подчинение и управляват чрез страх, но страхът не дава бъдеще.

Страхът отнема бъдещето на нашите деца! Това е диктатура!

Управляващото мнозинство се опитва да унищожи и опозицията – БСП и Коалиция „БСП за България“ – с лъжи, медийни и компроматни акции, външен и вътрешен натиск. Опитва се да унищожи нормалността в държавата. Нормално е да има власт и опозиция, да има управляващи и инакомислещи, които не лягат в краката на властта.

Затова, ние делегатите на Общинската конференция на Българската социалистическа партия – Карлово, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона! България ще започне да се възстановява, за да живеем по-добре, когато моделът на превзетата олигархично паралелна държава, олицетворявана от Бойко Борисов, си отиде. Оставката и падането на този кабинет е гаранция за преуспяването на България и бъдещето на българския народ.

Днес битката на всички български граждани е битка за справедлива, модерна и европейска България, битка за достойнството ни и за бъдещето на децата ни.

В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България!

11.07.2020 г.

гр. Карлово

 
Три пожарини спасиха снощи 200 декара пшеница край Хисаря
Понеделник, 13 Юли 2020 09:53

Три екипа с противопожарни автомобили на РСПБЗН - Хисаря са гасили пожар в ръжен блок снощи. Сигналът за обхванатия земеделски масив над спортния стадион в кв. "Вергово" в града е получен малко преди 22.30 ч. Действията по локализиране и потушаване на пожара са приключили минути след полунощ. Огънят е унищожил около 100 дка от житната култура. Спасени са около 200 дка. Минути преди 11 часа днес служители на РСПБЗН - Стамболийски с два противопожарни автомобила са се отзовали на съобщение за пожар в нива с овес в землището на село Куртово Конаре, в посока Кричим. От огъня са унищожени над 3 дка от посевите.

 
Античен нимфеум посреща посетителите на Римските терми в Хисаря
Неделя, 12 Юли 2020 18:51

Светилище на трите нимфи, почитани от древните траки, а по-късно и от римляните, посреща посетителите на Римските терми в Хисаря. Разкриването на нимфеума започна от

 
Инж. Манол Манолов преизбран за председател на ОбС на БСП-Карлово
Неделя, 12 Юли 2020 11:47

На проведена отчетно-изборна конференция на общинската конференция на БСП в Карлово за неин лидер бе преизбран инж. Манол Манолов. За него за гласували

 
Кметът на Сопот кани гражданите заедно да обсъдят бъдещето на болница "Иван Раев"
Неделя, 12 Юли 2020 11:47

П О К А Н А

Уважаеми сопотненци,

В момент, когато в държавата царят разединение, напрежение и протести, община Сопот иска да даде време и пространство, където да се чуят всички идеи и мнения за бъдещето ни. В сряда, 15 юли, от 17:30 часа на площада ще се проведе обществено обсъждане за съдбата на болницата. Здравеопазването не е политика, а първостепенен приоритет и конституционно право на всеки гражданин.
Осигурени са микрофони, за да могат гражданите да задават въпроси и да изразяват мнение. Общественото обсъждане се организира на открито, за да пазим здравето на всички и за да могат повече хора свободно да участват.
За да не ставаме жертва на политически битки и партийни централи, нека чуем мнението на гражданите и осигурим плурализъм при взимането на решения.


 
130 тръгват в похода "По стъпките на Апостола"
Четвъртък, 09 Юли 2020 19:13

За 26-та поредна година туристи ще тръгнат по стъпките на Апостола по седем различни маршрута. Участниците са от Плевен, Карлово, София, Никопол, Велико Търново, Видин и Шумен и ще преминат Балкана, за да се срещнат в Карлово на 18 юли – денят на рождението на Васил Левски. В Карлово посрещането на туристите от Националния поход „По стъпките на Апостола” е част от официалните тържества в чест на най-великия българин за всички времена. Броят на участниците тази година е по-малък. На 12 юли първи ще тръгне по старопланинските пътеки IV лъч с ръководител Светослав Димитров. На 13 юли поема по маршрута си в Средна гора VI лъч с ръководител Асен Вълов. На 15 юли останалите 5 лъча се включват с преходи в Стара планина и Средна гора, като общо ще бъдат посетени 15 хижи. Ръководители са Свилен Стойчев, Димитър Петров, Емил Недков, Галина Цветкова и Бисерка Цветанова. На участниците ще бъде проведен инструктаж за провеждане на похода съобразно изискванията на Министерство на здравеопазването и БТС за пребиваването в планината. И тази година в два от лъчовете има туристи от три поколения. Най-малките участници са четиригодишните София, Йордан и Борис, а най-възрастните са Васил Копчев и Васил Чердаклиев. Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен. По традиция стартът ще бъде даден с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. Ритуалът ще се състои на 14 юли /вторник/ от 18.30 часа.

 
Честваме 183 години от рождението на Васил Левски под патронажа на Цвета Караянчева
Четвъртък, 09 Юли 2020 19:05

Започва подготовката за честването на 183 години от рождението на Васил Левски в Карлово. Тържествата са под патронажа на Председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева.

Събитията започват още на 16 юли със спектакъла "Великденско вино" на Лятното кино, от 20,00 часа. На 17 юли в 16,00 часа във Военния клуб ще празнува запасното офицерство.

От 20,00 до 21,00 часа на Лятното кино ще се случат два концерта - на духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада и на Ансамбъл "Българе", а между тях ще бъде връчена Наградата на Карлово.

Кулминацията на празника е на 18 юли, когато е и рождената дата на Левски. Денят ще започне в 9,00 часа със Света литургия в църквата "Свети Николай", ще продължи с поднасяне на цветя на гроба на Гина Кунчева, майката на Апостола. В 10,10 часа на площад "Васил Левски" ще има тържествена церемония по издигане на знамената, молебен. Там ще бъдат посрещнати и участниците в похода "По стъпките на Левски".

Събитията продължават, както следва в приложения плакат. Тържествата ще завършат с тържествен митинг и заря в 21,00 часа на 18 юли.

 
Сопот чества 170 години от рождението на Иван Вазов
Четвъртък, 09 Юли 2020 19:02

Сопот чества днес 170 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. Десетки хора се събраха на площада около неговия паметник в родния му град. Там застана и почетна рота на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Ние често се обръщаме към Вазов,

 
Шофьорка се преобърна с колата край Старо Железаре, возила и две деца
Вторник, 07 Юли 2020 16:38

В следобедните часове на 6 юли в РУ Хисаря е получено съобщение за възникнало ПТП в отсечката между селата Черничево и Старо Железаре. Екипът пристигнал на място установил, че лек автомобил «Фиат», управляван от 63-годишна жена от Панагюрище се е преобърнал край пътя, а причината за инцидента е загуба на контрол над превозното средство. В следствие на произшествието е леко пострадала жената зад волана. Прегледани, но без травми са и дв

 
Знакова седмица, посветена на 170 години от рождението на Иван Вазов
Вторник, 07 Юли 2020 16:32