Новини от Карлово и региона
Младеж краде лавандулови храсти
Четвъртък, 21 Март 2019 09:08

25-годишен жител на село Христо Даново е заподозрян за кражба на лавандулови насаждения. Според първоначалната информация, посегателството било извършено през януари от частен земеделски имот край село Кърнаре. По данни на потърпевшия собственик, щетите възлизат на около 150 лева. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Карлово, работата продължава разследващ екип от полицейското управление в града.

 
Кръговото към Сопот готово до два месеца
Сряда, 20 Март 2019 12:04


С тържествена церемония и полагане на първа копка, на 20 март стартира изпълнението на обект ”Изграждане на кръгово кръстовище при км 254+257 на път І-6 “София - Бургас” и подходи към два броя локални платна”.
На официалния старт по изграждането на третото кръгово кръстовище на западния вход-изход в Карлово присъстваха кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, заместник-областният управител на

 

 
Започва изграждането на трето кръгово кръстовище
Вторник, 19 Март 2019 17:35

На 20 март /сряда/ от 11:00 часа ще се състои церемония по полагане на първа копка на обект „Кръгово кръстовище при км 254+257 на път I–6 София – Бургас и подходи към два броя локални платна".   Изпълнението на обекта се

 

 
Започва строежът на трето кръгово, вижте новия маршрут за МПС
Вторник, 19 Март 2019 17:22

Във връзка със стартиране изграждането на обект „Кръгово кръстовище при км 254+257 на Път І-6 „София – Бургас“ и подходи към два броя локални платна“ /на изхода за София/ и започващия първи етап на изпълнение на проекта, от 20.03.2019 г. се въвежда временна организация на движението на пътни превозни средства през град Карлово.
Одобреният проект за временна организация на движението, изготвен от АПИ и съгласуван от КАТ Пловдив, предвижда МПС да преминават по обходен маршрут: от кръстовището на ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Дъбенско шосе“, по ул. „Дъбенско шосе“ до кръстовището на Околовръстен път с пътя за с. Дъбене и обратно. Като алтернативен маршрут може да се използва и ул. „Ген. Заимов“, която осигурява удобна връзка между улиците „Ген. Карцов“ и „Теофан Райнов“.

 
Дариха на Свежен ценен имот за бъдещ проект
Вторник, 19 Март 2019 16:28

Община Брезово дарява свой имот на църквата „Св. св. Петър и Павел“. Теренът е от 2.347 кв. м и на него се намира манастирчето „Рождество на Пресвета Богородица“. Това ще позволи да продължи възстановяването на манастирчето.

Кметството и читалището в Свежен се разшириха с още помещения. Преди броени дни Община Брезово придоби чрез закупуване част от масивната триетажна сграда, в която се помещават администрацията и самодейците. Тя беше собственост на БТК АД - София, съобщи кметът на Свежен Христо Енков. Освен това общината очаква решението на Български пощи ЕООД за продажбата на Община Брезово и на останалата част от сградата. Пощата ще слезе на втория етаж, а библиотеката ще получи допълнително две стаи, обясни Христо Енков. Придобиването на цялата сграда от общината ще позволи тя да бъде включена в проект за саниране.

Община Брезово дарява свой имот на църквата „Св. св. Петър и Павел“. Теренът е от 2.347 кв. м и на него се намира манастирчето „Рождество на Пресвета Богородица“. Това ще позволи да продължи възстановяването на манастирчето.


През тази седмица в Свежен започва подготовката за обозначаването на пътя в Среда гора, по който раненият войвода Хаджи Димитър е бил пренесен от Бузлуджа до връх Кадрафил край селото. Вече е в ход подготовката на национален туристически поход, който ще мине по този път през август, когато се почита гибелта на Хаджи Димитър, каза още кметът на Свежен.

 
Сопот подготвя древна крепост за туристическа атракция
Вторник, 19 Март 2019 15:51