Новини от Карлово и региона
В Лятното кино: Кръстю Лафазанов ви кани на смехотерапия с"Пълнолудие"
Събота, 19 Септември 2020 09:47

НА 24 СЕПТЕМВРИ 2020 година, от 19.30 ч. в Лятно кино Карлово големият Кръстю Лафазанов ще представи пред карловската публика  „един ЛАфамилен лафторски спектакъл-спасение от ковИдиотилия се делник. Смехотерапия за всеки с всички включени екстри. Или как да разсмеем сфинкс?!"- казват авторите от Театър ЕЛА.

„ПЪЛНОЛУДИЕ ОТЛОЖЕН ЖИВОТ“ е лечебен смехосеанс от 90 минути с ДДС (Допълнителната Доза Смях)!Билети за спектакъла се продават на касата на читалището.

 
Прокуратурата иска постоянен арест за убиеца на Красимира от Бегово
Събота, 19 Септември 2020 09:44

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за причиняване смъртта на 21-годишната К.К. от с. Бегово

В резултат на съвместно извършени от служители на ОД на МВР – Пловдив и Прокуратурата в гр. Пловдив множество оперативни мероприятия и действия по разследването, на 17 септември 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Любомир П., на 20 г., за това, че на 11 септември 2020 г., в с. Бегово, обл. Пловдив, е причинил смъртта на 21-годишната Красимира Куковска, с която е живеел и от която имал две деца. На настоящия етап от разследването, спрямо обвиняемия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента, по делото са извършени огледи и следствен експеримент, разпитани са множество свидетели, приобщени са веществени доказателства, назначени са експертизи.

С постановление на наблюдаващия  прокурор, обвиняемият Л.П. е задържан за срок от 72 часа. На 20 септември 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по случая продължава, като е в активната си фаза.

 
21-годишната Красимира от Бегово е била убита от мъжа си
Събота, 19 Септември 2020 09:29

Обрат в разследването на смъртта на 21-годишната Красимира Кукувска от пловдивското село Бегово, която беше намерена мъртва, простреляна с пушка. Тя е била убита от мъжа, от когото има две деца, съобщи агенция "Блиц". Първоначално се смяташе, че е натиснала сама спусъка.

Любомир Петров е арестуван за 72 часа, направил е пълни самопризнания. Той твърди, че на фаталния 11 септември е отишъл в дома на Красимира, влязъл е при нея, но двамата са се скарали.

Младата жена е започнала да го гони, казвала е, че иска да я остави намира, но той я е заплашил, че ще я гръмне.  Красимира го провокирала и му казала: "Хайде, направи го, не можеш". Любомир твърди, че тя е взела въздушната пушка и я е опряла на гърдите си.


По думите му той е натиснал без да иска спусъка и не е имал намерение да я убива. БЛИЦ припомня, че първоначално разследващи оповестиха случая като самоубийство.  Никой от близките на жертвата обаче не вярваше в тази версия, хората продължиха да питат и да настояват случаят да бъде проверен отново.

Убийството е разкрито от полицията в курортния град Хисар, начело с шефа им гл. инспектор Пламен Арабски, който лично е водил разследването. Припомняме още, че младата жена оставя невръстни дечица на 2 месеца и на 2 години сирачета. Тя е имала богато наследство от баща си, който бил мощен арендатор, имащ над 2000 дка земя, но той и майката починали.  

Около Красимира се завъртели двама братя от съседното село Сухозем. Единият от тях бил Любомир. Всички повтаряли на Красимира, че той я използва за пари, впоследствие думите на близките й се доказали - той само пръскал и нищо не печелел.  Красимира се осъзнала и прокудила мъжа си седмица преди да стане убийството. Това е коствало живота й.

www.marica.bg

 
Карловец запали контейнер за отпадъци и вдигна пожарната в акция
Събота, 19 Септември 2020 09:26

Пламнал пластмасов контейнер вдигна огнеборците в Карлово накрак. В първите минути на вчерашния ден е получен сигнал за възникнали пламъци на ул. „27-ми декември“ в града.

На място пристигнала пожарна, която заварила пламтящия контейнер. Огнеборците бързо се справили с пламъците, но общинската собственост била напълно изпепелена.

Установено е, че пожарът е умишлен.

 
Заведете хлапетата в лятното кино: Актьори представят детски приказки
Четвъртък, 17 Септември 2020 18:31

На 19.09.2020 г., от 11.00 ч. в Лятно кино Карлово актьори на ДКТ „Константин Величков” гр.Пазарджик ще изиграят  за карловските деца една приказка от английския писател Доналд Бисет – приказка за магазинчето на господин Хепинстал. Господинът е винаги много сърдит и недружелюбен. Но един ден при него влиза огромен слон, който иска да си купи шапка. Появява се животно, което от едната страна е котарак, от другата крокодил. И още много, много невероятни неща се случват, които преобразяват мрачния господин Хепинстал и той става весел, любезен и усмихнат.

Запознайте децата си със света на театралното изкуство, създайте им  незабравимо емоционално преживяване!

Билетите са в продажба на касата на читалището.

 
Празник в Свежен - реставрираната къща на полк. Владимир Серафимов посрещна гости
Четвъртък, 17 Септември 2020 18:04