Новини от Карлово и региона
Кметът Емил Кабаиванов с поздравление за 24 май
Четвъртък, 24 Май 2018 19:09

Уважаеми дейци на българската просвета и култура,

Уважаеми учители и ученици,

24 май е специална дата за нас. Той е единственият ден, в който всички ние се чувстваме само българи и сме заедно на празника на българщината. Без значение къде се намира, човек пази спомена за жизнерадостната атмосфера, приповдигнатото настроение, окичените в цветя портрети на светите братя Кирил и Методий и звуците на безсмъртния химн „Върви, народе възродени…”, с които започва най-обичаният и най-истински празник на родното училище.

В този ден се прекланяме пред учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието – хората, създаващи устоите на нацията и възпитаващи поколенията.

Поздравявам всички културни дейци от община Карлово за техния професионализъм и приноса им за развитието на общината като духовен и културен център на България.

На всички преподаватели пожелавам здраве, професионални успехи и самочувствие, с които да предават на идните поколения своите знания, душа и любов! Гордейте се със своята просветна мисия и пазете живо пламъчето на българщината!

А Вие, ученици, бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Бъдете горди със своите знания и стремежи! Бъдете отговорни млади българи!

Честит празник!

 
Върви, народе възродени! Към светли бъднини върви!
Четвъртък, 24 Май 2018 07:10

 
Сопотненецът Добромир заплашвал рейнджъра
Сряда, 23 Май 2018 16:05

Малко преди кървавото убийство в квартал Кючук Париж, което разтресе Пловдив в нощта срещу понеделник, убитият полицай Добромир Лазаров се обадил на убиеца Ангел Желязков по телефона и го заплашил, че ще го убие с думите: "Ще те убия педерас*че малко! Къде си, ще те трепя!" Това стана ясно при разглеждането на мярката за неотклонение, с която се захванаха военните магистрати днес.

И в момента Военният съд под тепето обсъжда коя ще бъде най-подходящата мярка за неотклонение спрямо рейнджърът Ангел Желязков. Срещу него са повдигнати обвинения за това, че в нощта срещу понеделник, около 01.00 часа, на улица "Болград", чрез нанасяне на един удар с нож в областта на сърцето, умишлено е умъртвил Добромир Лазаров от град Сопот, като убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин.

32-годишният Желязков бе доведен в съдебната зала от цяла група служители на реда. Ръцете му бяха с белезници, а прангите бяха вързани с вериги за кожен колан, с който беше препасан обвиняемият. Защитата на командоса пое пловдивският топадвокат  Красимир Елдъров.

Пред сградата на военното съдилище се бяха събрали цяла дузина колеги на Ангел Желязков. Те бяха там, за да подкрепят обвиняемия и разказаха, че никога не са виждали агресия от страна на командоса.

Според прокуратурата смъртоносният удар с нож е попаднал в сърцето на Добромир. Сопотският полицай е починал час по-късно в УМБАЛ „Св. Георги“. Разпрата стана заради дознателката Люба Алексова, която е живеела от няколко години на семейния начела с военния. Преди повече от година обаче Люба започнала работа като полицай в РУ-Карлово, където се запознала с полицая Лазаров.

 
Полицаите от РУП-Карлово изпратиха днес Добромир Лазаров
Сряда, 23 Май 2018 16:00

Не вярваме в това, което говори и твърди защитата на убиеца на полицая Добромир Лазаров. Това заявиха пред БЛИЦ колеги и приятели на жертвата на командоса Ангел Желязков. Днес в Сопот е било погребението на Лазаров.

На него е отишло цялото районно управление на Карлово и участъка в Сопот, където дълги години е работил 45-годишният мъж. Пристигнали са с венци и цветя и висши полицаи от дирекцията в Пловдив, пише Блиц. На погребението е била бившата съпруга на Лазаров и дъщеричката им, която е 5-и клас.

В последния му път Лазаров е бил изпратен и от родителите си и от много роднини и приятели. В потрес местни хора разказаха, че приятелката на Лазаров, с която е живеел през последните няколко години е била много разстроена - припаднала е, едва са я откъснали от ковчега. Въпреки че преди 2-3 месеца между двамата е имало раздяла. Последните седмици те отново са поддържали контакт и са били в добри отношения, разказаха още нашите източници.


Колегите и приятелите на убития Добромир Лазаров са гневни и смятат, че Ангел Желязков трябва да получи най-строга присъда. Пред БЛИЦ те съобщиха още, че служебното оръжие на Добромир Лазаров е било предадено още на сутринта след убийството от роднините на полицая, на колегите му в РУ Карлово. Това автоматически опровергава думите на адвокат Красимир Алдъров, че до момента няма яснота къде е пистолетът и че може би Лазаров в нощта на посещението си в Пловдив е бил с него и ще заплашвал Желязков.

Припомняме Ви, че днес десетки колеги от Парашутната бригада в Пловдив, бяха дошли да подкрепят Ангел Желязков на делото днес, те казаха, че вярват в невинността на колегата си, тъй като полицаят е нахлул със скандал у тях и е предизвикал боя. Двамата са обичали една и също жена - дознателката в РУ Карлово - Люба Алексова.

Заради нея е станала кървавата драма. Алексова от няколко години е живеела с Ангел Желязков, а в период, когато е била разделена с него, е имала отношение с полицая от участъка в Сопот- Добромир Лазаров. Когато му е обявила, че се връща при Желязков, полицаят не е могъл да приеме това и се е стигнало до кървавата развръзка.

 
Убиецът на сопотския полицай остава в ареста
Сряда, 23 Май 2018 15:53

По-рано днес бе взето решението Желязков, да остане за постоянно в ареста. Решението подлежи на обжалване пред Военен Апелативен Съд в София.

Малко преди кървавото убийство в квартал Кючук Париж, което разтресе Пловдив в нощта срещу понеделник, убитият полицай Добромир Лазаров се обадил на убиеца Ангел Желязков по телефона и го заплашил, че ще го убие с думите: "Ще те убия педерас*че малко! Къде си ще

 

 
Пореден празник на карловска хижа отбелазаха туристи от цялата страна
Вторник, 22 Май 2018 14:40

На 20 май 2018 година ТД „Васил Левски” отбеляза празника на хижа „Хубавец”,която навършва 91 години от построяването й. Събитието се повежда за втора поредна година,което вече е традиция в дружеството.
На 19 и 20 май 2018 година бяха организирани два пешеходни похода  до хижа „Хубавец”,в които взеха участие около 75 човека от цялата страна.

 
Посрещаме 300 гости на Празника на розите
Вторник, 22 Май 2018 14:22

Повече от 300 гости се очаква да присъстват на Празника на розата в Карлово, който ще се проведе на 25 и 26 май. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Петя Найденова, директор дирекция „Хуманитарни и социални дейности“ към общината. Празникът ще се проведе на две места-розовите градини и в център на град Карлово. „В момента текат и протести на розопроизводителите. Надяваме се те да не се отразят на празника, защото той символизира други неща. Искаме празникът да си бъде празник. Той винаги се е състоял независимо проблемите, които са съществували и които ще ни съпътстват“, каза Петя Найденова. Тя коментира, че празникът е отворен за посетители, като туроператори организират програми и обиколки из града за посетители. Празникът на розовите градини ще започне от 9ч., а в центъра на Карлово се предвижда той да стартира в 10ч.

 
20-годишен от Розино блъсна съседа със "Сузуки"
Вторник, 22 Май 2018 14:17

Млад мъж е в болница след пътно произшествие в село Розино. Според първоначалната информация, около 21.30 часа снощи 23-годишен местен жител бил блъснат от лек автомобил „Сузуки“, управляван от негов 20-годишен съсед. Пострадалият е със счупен крак. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. Причините и обстоятелствата около катастрофата се изясняват от служители на РУ – Карлово.


 
Изложба, посветена на розата се открива в Историческия музей в Карлово
Вторник, 22 Май 2018 14:03

Изложба, посветена на „КАРЛОВСКАТА МАСЛОДАЙНА РОЗА – ТРАДИЦИЯ, СИМВОЛ, ТРУД И КРАСОТА“ ще бъде открита в Историческия музей в Карлово. В нея са представени произведения от 32-ма автори, които участвата в едноименния конкурс, организиран от музея.
Той се осъществи по идея на г-жа Юрка Райчева Художествен Директор към ЮНЕСКО Атина Пирея и Островите. Тя създаде Фестивала в Атина в Българското Посолство и Изложбата ,,С аромат на Рози”.
В конкурса имаха право да участват всички желаещи без възрастови ограничения лично или по интернет в модулите: Приложно изкуство,изобразително изкуство- живопис,фотографии.

Включиха 32 участника с произведения, изпълнени в разнообразни традиционни и съвременни техники от Пловдив, Добрич, Бургас, Варна, Атина, София, Стара Загора, с. Рибарица, Ловешко, с. Гецово Разградско, с. Каравелово, с. Климент, Карлово и Сопот. Най-многобройната група от участниците лично е от „Сдружение на занаятчиите“ в  Каравелово, а най-младите участници са на 7 год.
Особено атрактивна е творбата на карловския художник Димитър Бакърджиев „Царица Роза –Карлово 2017 г. Восъчна фигура“-първата восъчна фигура на царицата в историята на Празника на розата, която той предостави временно на музея до 31 май 2018 г.
С интересна тема „Розата в българската филателия“ участва г-н Г. Мъндев от София.
А Ренета Стоянова, майстор тъкач и преподавател по тъкане в Rene Art school, която участва в конкурса с прекрасните си тъкани и оказа съдействие в организирането на конкурса.
Имената на участниците, включили се лично или дигитално с отличени творби ще станат известни по време на откриването на изложбата в деня на Празника на розата 26 май 2018 г. Изложбата продължава от 26 май до 10 юни 2018 г.
Откриване в 11.00 - 11,15 ч. на 26 май 2018 г. в Исторически музей-Карлово II етаж Изложбена зала.

 
Първата восъчна фигура на Царица на розите извая Димитър Бакърджиев
Вторник, 22 Май 2018 13:55

Фигурата е на 17-годишната Христина Караколева и е експонирана в Историческия музей в града

Скулптор извая Царица на розите от восък. Фигурата, достойна за Музея на мадам Тюсо, е дело на Димитър Бакърджиев от Карлово и изобразява 17-годишната Христина Караколева, която се увенча с короната за Празника на розите през 2017 година. Приликата с

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker