Представят книга за древните българи от Велика Волжка България
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 27 Април 2016 09:19

Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ и Община Карлово Ви канят на представянето на книгата „Древните българи в лингвистичния, културния и исторически контекст на евразийското пространство“. Представянето ще се състои на 27.04.2016г.(сряда) от 13:30ч. в залата на Социален център „По-добре заедно“  и включва и презентация за културата и живота на древните българи.
Автор на книгата е докторът на филологическите науки г-жа  Албина Хайруллина-Валиева – наследник на древен татарски род от Казан. Д-р  Валиева е експерт на Евразийския център за международни изследвания при Федералния университет в Казан.  На ХХ национална конференция „България  в световната история и цивилизация - дух и култура“ г-жа Валиева получава Грамота за личния принос в изследване и популяризиране на българската култура и история.
Книгата е издадена и се представя под патронажа на г-н Иван Станчов, който също ще присъства на срещата и ще разкаже за връзката на семейството му с Левски.
Г-н Станчов е от древен български възрожденски род – син на Иван Димитров Станчов и Марион Мичъл Станчов. Г-н Станчов е посланик на България във Великобритания в периода 1991-1994, съветник по външнополитическите въпроси на двама президенти – Петър Стоянов и Георги Първанов, собственик на инвестиционна компания, привличаща чужди инвеститори за България, а към момента е Председател на Националния съвет към Дипломатическия институт на Министерството на Външните работи.
Г-н Станчов е номиниран за наградите „Евлоги и Христо Георгиеви“ на Ротъри Клуб-Карлово в раздела „Дарителство“ за това, че дарява бащиния си дом в гр. Варна за изграждане на „Карин Дом“ - терапевтичен център за работа с деца с увреждания и през годините не щади сили, средства и контакти, за да развива дарителска дейност и за други благородни цели.
Представянето на книгата не случайно е в Социален център „По-заедно“ , където също се извършват терапевтични занимания за деца с увреждания, а специалистите в центъра преминаха обучение по методиките на „Карин Дом“, за да прилагат най-съвременните техники в работата с деца в неравностойно положение.



 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker