Царицата на розите Марина учи японски и мечтае за своя рекламна агенция
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 20 Май 2016 06:59

17-годишната Марина Свиленова се увенча с корона и титла Царица на розите на тазгодишния конкурс в Карлово. Девойката покори публиката и журито с красота и интелект едновременно. Деликатният и чар и нейните мъдри слова, в съчетание с елегантна фигура и излъчване на нежна роза, омаяха зрителите.

Марина спечели короната в конкуренция с още 10 тийнейджърки от Карлово и региона.

Корените ми са тук. Макар да съм родена и да живея в София, аз се чувствам дете на Розовата долина, сподели за "Марица" тазгодишната Царица на розите. Моята розичка, така я наричал когато била малка дядо и Марин Тенев, агроном, който като дългогодишен председател на карловския Аграрно-промишлен комплекс, много държал на маслодайните рози. Марина учи в училище "Уилям Гладстон" в София в паралелка за усилено изучаване на японски и английски. За да запомни реда на чертичките в един йероглиф, спазва указанията на преподавателите и изписва по една страница формат А4 с всеки от безбройните знаци. Учила е в едногодишна школа по актьорско майсторство в София. Снимала се е в късометражен филм и в реклама. Обича старите черно-бели български филми. Любими са и "Козият рог" с Катя Паскалева и "Вчера". Мечтае да завърши висшето си образование в Англия, където от четири месеца в рекламна агенция е започнала работа майка и Ивана. Искам да уча там реклама, пиар или журналистика, а после с мама да направим своя рекламна агенция, мечтае Марина.

Според нея хората от малките градчета успяват често в живота повече, защото са по-взискателни към себе си, по-отговорни. Така е, защото те живеят в среда, където всички се познават и е по-трудно да покажеш лошата си страна. При всяка възможност Марина е в Карлово. А след този конкурс има повече приятелки в Розовата долина - Нелина, Дамяна и Мийрем.

Всеки е красив за някого, смята новата Царица на розите. Но поговорката "По дрехите посрещат, по ума изпращат" е безалтернативна за Марина. Много рядко човек пожелава да опознае вътрешната ти красота, ако не те е харесал външно. Ако нямаш външната красота, не можеш да пробудиш интереса към себе си, смята момичето. Старая се да изглеждам добре, полагам грижи за лицето, за подбора на дрехите - много малко грим - само спирала за миглите и то така, че никога да не е прекалено. Тийнейджърски дрехи, но да са елегантни, описва тя своите предпочитания.

А когато цветята в сърцата ни увехнат и надеждите ни се сломят, тогава остава само гордостта от нашето вълшебно кътче, в което сме се родили и живеем, мъдро заключава девойката. Тези думи тя написа и в есето, с което участва в конкурса за Царица на розите.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker