На 24 май: Деян Дойнов: Пиши правилно! Написаното остава!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 24 Май 2016 13:07

Кметът на Сопот Деян Дойнов откликна на поканата на група ученици от родния си град и написа няколко изречения под диктовка, за да провери правописа си. След него диктовки направиха заместникът му Николай Новаков, общественици, учители, деца и техните родители. Проявата бе днес предиобед в рамките на тържествата по случай 24 Май, Деня

 

на българската просвета и култура. Тя е част от националната кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.

В центъра на родния град на Патриарха на българската литература, паралелно с празничния концерт, група ученици спираха гражданите с покана да се включат в инициативата, като направят кратка диктовка. Дойнов и хора от екипа му бяха сред първите, които се включиха. Децата нямаха търпение да покажат, че добре са усвоили българския език, а възрастните с любопитство се подлагаха на този изпит. Всички участници получиха листовка за самопроверка на текста и описание на очакваните грешки и стикери с логото на кампанията.

Целта на инициативата е да се насочи вниманието на обществеността към грамотността. Гражданите имаха възможност да засвидетелстват почит към българската просвета и да покажат, че осъзнават огромното значение, което образованието и науката имат за развитието на нашето общество.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker