Мощен китайски инвеститор проучва Индустриална зона Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 26 Май 2016 04:15

Нелсън Уонг, изпълнителен директор на ACN Worldwide и световен специалист в изготвянето на инвестиционни инфраструктурни проекти бе приет от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков. Основната тема на разговор по време на работната среща бе възможността за инвестиции в Индустриална зона Карлово и превръщането на района в индустриален и инфраструктурен център. От общината

изразиха готовност максимално да съдействат на намеренията на инвеститорите .

 

Нелсън Уонг е реализирал лично над сто сделки и транзакции и с това си е спечелил репутацията на един от най-видните инвестиционни и бизнес професионалисти в Китай. Той и е особено добре познат със силата си в областите като идентифициране на нови бизнес и инвестиционни възможности, структуриране на сделките и креативен подход към финансите, планиране, развитие и маркетинг на недвижими имоти, управление на активи и портфейли, сливания и придобивания. За неговата визита в България информира по-рано генералния консул на България в Шанхай Димитър Абаджиев.

Китай е най-голямата развиваща се страна в света, която иска да насочи инвестициите си в Европа, припомни по време на срещата с местната власт в Карлово Нелсън Уонг.

Той посочи, че е много добре запознат с възможностите за инвестиции в община Карлово благодарение на българския консул Димитър Абаджиев и карловеца Бранимир Ботев.

Уонг заяви, че големите инвеститори се интересуват от данъчните облекчения и поощренията, които ще получат от общината.

Една от възможностите за инвестиции, която бе коментирана от президента на ACN Worldwide, е тук да бъде прехвърлена производствена линия на голяма компания, произвеждаща електрически автобуси.

 

От тук нататък предстои община Карлово да се побратими с китайския град, където се намира тази компания.

Следващата стъпка е общинската администрация в Карлово да подготви официална писмена презентация с необходимите параметри за Индустриалната зона и да бъде представена на китайските инвеститори.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker