Карловският парламент запрати питанията към кмета в дъното на дневния ред
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 26 Май 2016 12:41

Мнозинството в Карловския общински съвет промени  традиция, спазвана от десетилетия  и прати питанията към кмета в края на дневния ред. Въпросите по актуални проблеми на общината вече няма да са точка първа ва всяко заседание на местния парламент. Това стана по предложение на

 

общинския съветник от ПП "Атака" Веселин Божков, което не бе добре аргументирано. То предизвика остра реакция от страна на старейшините от групите на БСП, ДПС и коалиция "Възраждане на община Карлово".  Досега всяка сесия започваше с тях, а актуалните въпроси, които ние, съветниците задаваме на кмета на общината се поставят пред нас от избирателите от общината, те не са наша приумица, коментира председателят на групата съветници от БСП инж. Манол Манолов.

От следващото заседание въпросите към кмета ще се подреждат в дневния ред редом с другите докладни и най-вероятно ще отиват към края на заседанието, когато част от съветниците вече са си тръгнали, гражданите, които идват да наблюдават работата на местния парламент също са извън залата, допълниха съветници.

На въпрос на старейшини дали кметът се притеснява от въпросите им Емил Кабаиванов отговори "Не се притеснявам".

Да ви е честито поредното завоевание на демокрацията, заяви от трибуната инж. Манол Манолов.

Част от старейшините спряха няколко сделки, предложени от администрацията. Три от тях са за продажба на автомобили  и техника от звено "Чистота", което вече не съществува. Още преди Общинският съвет е дал съгласието си за тези продажби, администрацията вече поканила лицензиран оценител и той е изготвил оценките, коментираха противници на исканите от администрацията сделки.

Карловските съветници подкрепиха предложение на Светлозар Янков срещу носенето на бурки, макар че в Подбалкана - люлката на патриотизма и Българското възраждане никога не са се носили забрадки, бурки или други части на облеклото от този характер

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker