Японци и французи влюбени в карловската роза
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 29 Май 2016 15:06

Стотици туристи, влюбени в карловската роза дойдоха в събота в нашия град, за да вдъхнат от аромата на нежното цвете и се насладят на красотата на Карлово и Розовата долина. Ето какво споделиха някои от тях. Влюбен съм в България, в българските народни танци и народната музика, в прекрасните розови градини, възторжено сподели пред репортер на "Марица" на чист български език японецът Ишиказа Иширо. Той доведе от Страната на изгряващо слънце в розовите градини край Карлово група свои сънародници.

Българската козметика с розово масло е много популярна у нас в Япония. Ние, дамите сме луди по красотата на Роза Дамасцена, която вирее само тук, във вашия край, допълниха сънароднички на Иширо. Със сигурност бихме се върнали догодина,отново тук, зарекоха се те.

А Жаклин Мартинез от Франция омагьосала с разказите за България и Розовата долина три свои приятелки. Дамаската роза, която се отглежда само край Карлово е символ на красота и любов, тя е вдъхновение, възторжено възкликна Жаклин. Заедно с приятелките си открила в интернет информация за Празника на розите в Карлово, събрали цяла група и пристигнали в Града на розите. Това е вълшебна приказка, развълнувано шептяха дамите от Авиньон, докато сновяха между розовите храсти в градините край Карлово.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker