В Сопот "Рено Клио" пропадна в кратер под асфалта
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 30 Май 2016 13:30

Огромна дупка в асфалта погълна лек автомобил "Рено Клио" в Сопот. Цялата лява гума на колата хлътна и часове наред реното остана на място.  Инцидентът стана в източната част на улица "Иван Вазов" в Сопот около 13.00 часа днес и отцепи за повече от два часа движението в този участък само в едната лента.
На повърхността на пътя дупката е

 

с диаметър повече от метър, но  в дълбочина се разширява. Надолу тя зейва като кладенец без дъно.
Движех се с колата по улица "Иван Вазов" към източния край на града. Точно преди да в свия вдясно към нашия блок намалих скоростта. И когато се опитах да потегля, колата не можеше да помръдне, разказа пред репортера Гено Берберов. Бях в шок, не можех да допусна, че под асфалта има такъв кратер, коментираше мъжът.
На място се събра целия квартал, за да помогне на Гено да изтегли автомобила от огромната дупка. Един човек донесе  голяма дъска, друг предложи да теглят колата  с въже.
Бях първият  уведомен за инцидента, заяви кметът на Сопот Деян Дойнов. Той повикал полиция, на място пристигна и екип на пожарната, за да  изтегли реното на Гено.
Категорично ще съдя общината, заяви  потърпевшият сопотненец. Последният ремонт на улица "Иван Вазов"  бе през миналата година, когато се полагаха нови тръби за водопровод и канализация. През 2015 година общината взе 33 милиона по този проект, ето какво се крие под асфалта, коментира Гено. Той не уточни какво обезщетение ще поиска от община Сопот. Ще е според размера на щетите по автомобила, заяви мъжът.
По Околовръстното шосе на Сопот и в западния край на улица "Иван Вазов" също дебнат такива капани след ремонта по ВиК мрежата, заявиха съседи на Берберов, които се бяха притекли на помощ.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker