Учениците: Изберете живот без тютюнев дим!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 31 Май 2016 14:12

Днес 31 май – Световния ден срещу тютюнопушене по инициатива на РЗИ – Пловдив, МКБППМН – Карлово и СОУ”Васил Левски” – гр. Карлово проведоха „Ден без цигарен дим” на пл.”20 – ти юли” в град Карлово.
Г- жа Вили Начева психолог в  РЗИ- Пловдив  проведе изследване на въглеродния монооксид в издишвания от пушачите въздух на 31 доброволци. Сред тях имаше активни пушачи, пасивни пушачи и отказали се от тютюнопушенето на различни възрасти. 
Децата от клуб ”Доброволци към МКБППМН” раздаваха брошури за вредата от тютюнопушенето.
По време на инициативата се проведе конкурс за детска рисунка, колаж и карикатура на тема” Живот без цигарен дим”. Участваха деца от различни класове и училища.
І награда получиха Ина Христозова и Мария Билюкова от V г. кл. на СОУ”Васил Левски” – гр. Карлово.
ІІ награда получи Мария Кацарова от 10 Б кл. на СОУ”Васил Левски”
ІІІ награда се присъди на Антония Шуманова и Ива Чапръзова от V г клас на  СОУ”Васил Левски” – гр. Карлово.
Специалната награда на конкурса получи Елена Костова от ІХ в клас на СОУ”Христо Проданов” – гр. Карлово за колажа си „България без дим” – едно съвременно и атрактивно представяне на вредата от тютюнопушенето. Всяко участвало дете получи подарък за творческия си поглед и отправи апел към  пушачите, да се опитат да запазят собственото си здраве и това на околните.
Таня и Мария влязоха в ролята на репортери в днешния ден и направиха 6 репортажа за вредата от тютюнопушенето, като запаметиха мнението на гражданите.
В днешният ден можем да кажем само едно:
РЕШЕНИЕТО Е ВАШЕ!
ИЗБЕРЕТЕ ЖИВОТ БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ!

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker