Задава се фестивалът "Столетово пее и танцува"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 24 Юни 2016 12:33

Н а 2 и 3 юли 2016 г. в Столетово ще се проведе IX-ти Национален фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува“. Идеята на празника  е да се запазят българските традиции.  Именно в малкото българско село е искрата, която пали децата да участват в подобни фестивали.

„С желание правим всичко и съхраняваме това, което нашите предци са ни завещали“, каза още Мирослав Колев, председател на читалището в селото. Всички участници във фестивала  идват с идеята да предадат това, което са научили и да покажат, че българщината я има. Организаторите са обмисляли да поканят и участници от чужбина, но са решили, че все още е рано и е време да се наблегне на българския фолклор. Но вярвам,  че един ден фестивалът ще се превърне в международен, заяви  Мирослав Колев.

С годините фолклорният фестивал се утвърди като значимо културно събитие на територията на Община Карлово, в което участват певчески и танцови колективи от цялата страна. Всички те, успешно изпълняват задачите си да издирват, съхраняват и разпространяват най-добрите образци на българския фолклор.  Организатори на фестивала са Народно читалище „Христо Ботев 1928 г.” и кметство Столетово, провежда се под патронажа на Община Карлово и Министерството на културата.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker