Дъбенското поделение стана на 80 години
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 28 Юни 2016 07:57

Дъбенското поделение, което  официално се води като военно  формирование  22680 - Карлово отбеляза с тържествен ритуал 80 години от своето създаване. За времето на своето съществуване базата се утвърди като едно от водещите логистични военни формирования от състава на СКС на БА.
На церемонията присъстваха

 

командващият на СКС генерал-майор Любчо Тодоров, началникът на гарнизон Карлово и командир на 61 мбр бригаден генерал Груди Ангелов, командирът на бригада „Логистика” полковник Иван Сотиров, заместник областният управител на област Пловдив г-н Георги Пилев, заместник-кметът на община Карлово г-н Антон Минев, командири на сродни военни формирования от СКС, бивши командири и личен състав от запаса и резерва, служил във формированието, представители на местната и държавна власт, представители на военно-патриотични сдружения и съюзи.  На ритуала, който се проведе в района на формированието, слово произнесе полковникът от запаса д-р Петър Ненков.
Бяха прочетени поздравителни адреси за празника и бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, постигнали високи резултати в служебната дейност, усърдие и професионализъм. Наградите връчи генерал-майор Любчо Тодоров, който благодари на личния състав за всеотдайната служба и им пожела да следват избрания път и да издигат престижа на Българската армия.
Положени бяха венци и цветя в памет на дадените жертви на паметника в района на формированието.
Честването завърши с изпълнения на военния духов оркестър на 61 мбр.
Празници като този за пореден път укрепиха патриотичния дух и националното ни самочувствие, защото именно историята и традициите възпитават и ни учат да уважаваме делата на нашите деди и да се гордеем, че сме достойни наследници на истински патриоти.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker