Изненада: Подготвят плажна фиеста в Баня за децата от Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 25 Юли 2016 14:50

Започна страхотно лято с плаж, танци и забавления! Забавното лято за децата вече е в добри ръце - читалища,

 

училища, библиотеки, центрове за работа с децата се надпреварват да предлагат по-забавни и по интересни игри, дори и приключения за децата и тийнейджърите. Карловското читалище също не остана назад и състави богата програма за децата от града, която ще продължи чак до края на август. Ако някой още не е разбрал, сега му е е времето да се запише.  Плажна фиеста на централния минерален плаж в Баня стягат организаторите от читалище "Васил Левски" за децата на Карлово в един от следващите горещи дни. Шоуто в басейните и в зелените площи сред тях ще е продукцията на ръководителката на формацията за модерни танци и балет Мария Ангелова. На плажа с игри и забавления ще се включат и децата, които посещават другите творчески ателиета, разкрити и от читалище "Васил Левски" това лято. Вече действат няколко такива ателиета. В репетиционната зала се събират бъдещи актьори, камерната зала е за любителите на народни танци, има организирани занимания по изобразително изкуство, отворена е работилницата "Сръчни ръце" за сувенири, картички и накити.

Всеки ден идват поне по 30-тина деца, разказва Иванка Балтова, организатор в читалище "Васил Левски". Съставът не е постоянен. Едно дете в различните дни посещава различни занимания - според настроението, интереса, свободното време, обяснява тя.

Това лято има бум на карловчета и деца от региона, които постоянно живеят в чужбина. Най-често за забавното лято в читалището ги записват бабите. Сред нас са момчета и момичета от Солун, Испания, Англия. Те наблягат най-вече на народните танци, рисуването на пейзажи от града и опознавателните занимания за родния край, обяснява Иванка Балтова.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker