Вчера следобед: Огън и дим от двете на страни на пътя за Ведраре
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 27 Юли 2016 06:16
Пожар край Ведраре лумна на огромна площ от двете страни на шосето Карлово-Ведраре. Огънят и димът принудиха шофьорите да сменят маршрута през Баня или през село Васил Левски.Пожари, причинени от пламнали сухи треви, възникнаха последователно, на за кратко, на няколко места край Пловдив.
Пламъците, лумнаха вчера следобед, вече са потушени, снощи  бе останало само едно огнище, което се погасяваше  до късно, съобщиха от пловдивската противопожарна служба.
Един от инцидентите е станал край село Ведраре, близо до шосето, но не е затруднил движението, разказа говорителят на аварийната институция Цвятко Дешев.
Огнища са възникнали край Ръжево Конаре, в района на Царацово, сухи треви са горели в землищата на селата Марино поле и край с. Главатар, община Калояново.

Само последното огнище там все още се гаси, но в нито един от случаите  не се е създала опасност за населените места, увери  говорителят на пожарната.
За кратко време действително е имало плътен дим в районите на пожарите, но той бързо се е разнесъл, добави Цвятко Дешев.
Припомням, днес Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"  предупреди за завишена опасност от пожари в откритите местности заради високите температури.
 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker