"Да продължим доброто дело"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 25 Август 2016 14:57

Прессъобщение № 1 по проект „Да продължим доброто дело“ BG05M9OP001-2.004-0026 на Община Карлово

На 25.08.2016г. /четвъртък/ в залата на Социален център „По-добре заедно“, намиращ се на адрес: ул. „Васил Караиванов“ №2Б, гр. Карлово се състоя пресконференция за началото на проект „Да продължим доброто дело“ на Община Карлово, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, процедура BG05M9OP001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие“.

Проектът е на стойност 338524,00 лв. и ще се изпълнява в периода 01.07.2016-01.11.2018г. Дейностите по него надграждат проект „По-добре заедно“, реализиран през 2015г. по проекта за Социално включване на Министерството на труда и социалната политика със заемни средства от Световната Банка.

По новия проект ще продължат да се предлагат следните услуги за деца 0-7 г. и техните родители от уязвимите в Община Карлово групи:

-„Здравна консултация за деца“ (В тази услуга ще работят педиатър, зъболекар, мед.сестра и медиатор)

-„Ранна интервенция на уврежданията“ (с педиатър, соц. работник, психолог, логопед, медиатор, рехабилитатор)

-„Формиране и развитие на родителски умения“ (с гинеколог, акушер, мед. сестра, соц. работник, медиатор)

- „Семейно консултиране и подкрепа“ (с психолог, юрист, соц. работник, медиатор)

- „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания (специален педагог ще подпомага децата със специални образователни потребности)

- „Допълнителна педагогическа подкрепа за равен старт в училище“ - организиране на летни училища в месеците юли и август на двете години от проекта за деца в предучилищна възраст.

Дейностите по проекта ще се извършват както на място в Социалния център, така и на терен чрез мобилна услуга със специализиран транспорт, осигурен по проекта.

Ще продължат и социално-адаптивните дейности за децата в центъра като организиране на детски тържества, еко-акции, спортни и творчески занимания.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker