Деян Дойнов: Няма да мълча! Общинският съвет саботира кметския екип!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 31 Август 2016 18:00

На специална пресконференция кметът на община Сопот Деян Дойнов направи скандални разкрития за взаимоотношенията на администрацията и Общинския съвет. Според кмета местния парламент саботира непрекъснато и последователно  новото управление на Сопот. Той заяви, че до момента се е въздържал от всякакви коментари, но смята,

че вече е дошло време гражданите на общината да знаят истината за това кой работи срещу техните интереси. По думите на кмета определени общински съветници защитават финансовите интереси на две, три семейства, които на практика  "погребали" общината.

За мен е необяснимо  поведението на председателят на  Общинския съвет Мариана Кацарова и нейния заместник Марин Бодуров, заяви Дойнов.  Като пример за саботаж на работата на общинска администрация от страна на местните старейшини кметът даде дългото размотаване и отказа да бъдат приети поправките в общинската наредба за обществения ред. На последната сесия пък на кмета явно му било казано, че неговите докладни няма да бъдат приемани от Общинския съвет.

Пред медиите Деян Дойнов показа поредната докладна записка, която предстои да внесе за разглеждане в комисиите на общински съвет. Тя касае ремонта на покрива на Народно читалище „Иван Вазов-1871“ Сопот и ще бъде предлагана за втори път. В мандата на Веселин Личев бяха потрошени половин милион лева за ремонт на покрива на културната институция. В резултат на това съвсем скоро след дъжд покрива започва да тече и да наводнява сцената на зрителната зала. Към момента сцената е започнала да гние, а стените на библиотеката са покрити с мухъл.

Общинската съветничка от БСП Милена Радева отправи предложение към своите колеги от местния парламент да дарят заплатите за целия си мандат, като съветници. Средствата от едно такова евентуално дарение да бъдат използвани за реализиране на различни благородни инциативи, свързани с облагородяване на града. Кметът Дойнов изяви готовност и той да дари заплатите си до края на мандата за благото на общината, ако общинските съветници го направят. В заключение Дойнов категорично заяви, че въпреки спънките от страна на общинския съвет той ще продължи да работи за просперитета на Сопот и Анево. Градоначалникът каза още, че е твърдо решен да реализира всяко свое начинание, с което ще подобри живота на жителите на Вазовата община.
Аз съм възмутен, потресен съм от отношението и поведението на двама колеги от Общинския съвет, заяви Станислав Стоенчев от групата съветници на БСП. Предложих да съставим временна комисия за изпълнителното дело, което ЧСИ Мариана Обретенова води срещу община Сопот, припомни той. Неговата докледна обаче било отклонено още преди до стигне до комисиите на Общинския съвет.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker