Рейнджъри с "Калашников" превземат язовир "Мурла"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 19 Септември 2016 20:05

Стрелби ще ехтят тази сутрин в Балкана над Анево. Изстрелите ще са многобройни и ще са произведени от автомат "Калашников" . В района на Сопот и Анево ще се движат въоръжени военнослужещи. Рейнджъри,

 

въоръжени с автомати „Калашников”, ще атакуват цел на язовир „Мурла” край  Сопот. „Бойните действия” ще се разиграват на 20 септември следобед на север от водоема, в полите на Балкана, пише  marica.bg. В района ще се движи и военна техника.

Предобед във вторник в района над Анево ще ехтят стрелби. Там  войници ще пренасят оборудване, ще преминават през заразен район и ще търсят по карта място, до което трябва да намерят подслон. Надвечер „военните действия” ще се пренесат и на плаца в 61-ва Стрямска бригада в Карлово, където военнослужещи ще изнасят от полесражението свои пострадали другари и ще им оказват първа помощ.

Страховитите картини са част от военното учение „Рейнджър 2016”. В него ще участват всички формирования на бригадата, дислоцирани в Карлово и Казанлък.

Учението  има състезателен  характер. На финала най-добрите ще бъдат наградени. „Рейнджър 2016”  е посветено на празника на 61-ва Стрямска бригада, който ще бъде тържествено отбелязан на 30 септември. Командирът на карловското военно формирование бригаден генерал Груди Ангелов вече предупреди за предстоящото учение кмета на Сопот Деян Дойнов, както и местното население.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker