ВМЗ търси 200 инженери
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 19 Септември 2016 20:18

Поне 200 инженери могат да постъпят всеки момент на работа във ВМЗ-Сопот. На предприятието са необходими още толкова средни техници със специалности по машиностроене. Но в региона, а и в страната има остър недостиг на такива кадри. Това заяви изпълнителният директор на ВМЗ ЕАД д-р инж. Иван Гецов. За да осигури нужните специалисти, дружеството предлага заплати, значително по-високи от други фирми, коментира той.

ВМЗ ЕАД излезе от кризата, в която бе до средата на 2015 година. Дружеството има сключени договори с партньори и в момента е обезпечено с поръчки до края на 2018 година. Само в рамките на няколко месеца в предприятието бяха разкрити 1000 работни места, на които бяха назначени нови работници от Карловска, Сопотска и съседните общини.
В ход е и програма за технологично обновяване. Преди броени дни в механичния завод на ВМЗ бе открита нова галванична линия, в част от която ръчният труд бе заменен от роботи. В същото време ръководството на ВМЗ осъществява стратегия за създаването на свои кадри.
По договор с Пловдивския филиал на Техническия университет от тази учебна година започва усилена подготовка на студенти в редовна и задочна форма с интензивно обучение в събота и неделя. В същото време в предприятието ще бъде открит Център за квалификация и преквалификация на кадри.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker