Телето Танчо замъкна мъж и жена в тресавището край Баня, хората едва се спасиха
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 18 Октомври 2016 12:57

350-килограмовото теле Танчо едва не завлече в тресавище мъж и жена от Баня. Делчо Башлийски и Пенка Котовска се спасиха от тинята на огромното блато по чудо, докато се бореха да спасят красавеца. Екшънът се разигра на около километър и половина на юг от стадиона на Баня, край канал, в който се изливат топлите води от минералните бани, както и чисти води и близък термален извор.

Собственичка на телето Танчо е пенсионерката Делка Грошева. Тя пасяла стоката си наблизо край канала. Но буйното животно навлязло в блатото и потънало до шия. Изплашена, възрастната жена повикала на помощ зет си, той от своя старана потърсил Делчо Башлийски, млад мъж, който има наблизо рибарници и фазанария. Башлийски пристигнал бързо с бус. Делчо навлязъл в тресавището, вързал Танчо за шията, но телето се опънало, дръпнало въжето и го скъсало. Тогава и Пенка влязла в тресавището да помогне на Балшийски и на телето.

Около час двамата се борили с добичето, държали главата му над тинята, за да не се удави, рискувайки те да потънат в блатото. През това време обаче огромната кална маса стигнала до гърдите им. На помощ пристигнала и дъщерята на Котовска - Мария. Младата жена донесла ново, по-здраво въже и тя се включила в акцията. Като видяла майка си и Делчо затънали до гуша, Мария събрала целия си кураж и заедно с още двама души, които случайно се озовали там, успели да спасят и хората, и телето.

В крайна сметка екшънът завършил с хепиенд. Бусът изтеглил първо Танчо, после Пенка и Делчо Башлийски.

Дрехите им, телефоните, които бяха в джобовете, им отидоха на боклука, разказа пред репортера съпругът на Пенка - Дончо Котовски. И двамата още не могат да се свестят. Разминахме се на косъм от трагедията, дори и костите им нямаше да могат да се намерят никога, споделя Дончо, едновременно уплашен и и щастлив от благополучната развръзка.

Сега обаче Пенка и Дончо, които години наред поддържат малка ферма с няколко крави, преживяват нова драма. Миналия ден животновъдът продал най-красивата червена крава и нейното теле. А двете животни били любимците на Пенка. Жената дни наред плакала неутешимо и толкова се ядосала на мъжа си, че е продал красивата Червенка, че няколко дни не ходила да му помага в семейната ферма. Ден по-късно обаче крадци отвлякоха друга крава на животновъдите и те са неутешими.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker