Кметът на Сопот пита съгражданите си зимното почистване на улиците
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 25 Октомври 2016 14:51

Кметът на Сопот Деян Дойнов поиска мнението на своите съграждани за зимното почистване на улиците на града. Той публикува карта на Сопот в страницата на общината във Фейсбук и предложи на жителите на Вазовия град да напишат мнението си как заедно да поддържат града през снежната зима. Общината има готовност да осигурява зимно поддържане на града и село Анево, до домовете на хората, които са на хемодиализа, както и до най-важните обществени обекти. Но не можем да изчистим пред всяка къща и всеки двор, обясни Деян Дойнов. Очаквам, че гражданите ще се погрижат сами да разчистят снега на тротоара край пътната врата и оградата си, пред входа на блока си, допълни той.

Очаквам предложенията на моите съграждани, след това ще ги обобщим и ще предложим схема за зимно поддържане на общината, която да бъде разгледана в Общинския съвет. Каквото реши местният парламент, това ще бъде, заяви още кметът на Сопот. Тази година общината създаде общинско звено "Чистота", което се грижи за сметосъбирането и сметоизвозването на Сопот и Анево, то ще има грижата и за снегопочистването. Но при тежка зима с обилен сняг машините ще трябва да минават по няколко пъти на денонощие, което ще бъде много трудно във финансово отношение, обясни Дойнов.

Миналата зима изправи новият тогава екип на общината пред сериозни затруднения - с огромни финансови затруднения, без схема за снегопочистване. Тогава кметът Деян Дойнов събра доброволци, сам грабна греблото и заедно изринаха снега.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker