Карлово ще прави Център за работа с деца на улицата
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 28 Октомври 2016 17:26

По предложение на кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, направено на редовното заседание на Общински съвет, проведено в зала „Васил Караиванов”, бе взето решение за промяна предназначението на имот от 4,2 дка, в квартал 175 по плана на гр. Карлово. Преобразуването на имота е необходимо за изграждане на обект „Център за работа с деца на улицата”, който ще включва социален център, спортна площадка и детска площадка. Предложението е направено във връзка с одобрения Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Карлово. За реализирането на този обект Община Карлово ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж”.
На редовната сесия съветниците приеха Наредба за водене на Регистър на общинските детски градини в община Карлово. Създадена бе  Наблюдателна комисия към Общински съвет Карлово, съгласно изискванията на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража (ЗИНЗС).
На заседанието на Общинския съвет бяха взети още решения за промени в различни наредби, действащи на територията на община Карлово, както и решения свързани с разпореждане с имоти общинска собственост.
Приетите решения на редовното заседание на Общински съвет Карлово ще бъдат публикувани на официалния сайт на Община Карлово в законно установения срок.
Следващото заседание на Общинския съвет ще бъде на извънредна сесия, която Председателят Теодор Шойлеков насрочи за 17.11.2016 г. от 14.00 ч.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker