17 бебета се родиха от 1 януари до днес в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 20 Януари 2017 16:41

Денят на родилната помощ бе честван днес в карловската МБАЛ "Д-р Киро Попов". Тържеството събра лекари, акушерки, родители, както и общинската управа.

Дея Умурска от Сопот родена на 1 януари е първото бебе за 2017 г. в МБАЛ „Д-р Киро Попов”. Родителите на детето дойдоха днес в АГ отделението на карловската болница, за да поздравят лекарите и персонала по повод утрешния празник на родилната помощ. Младата майка извърши традиционния ритуал по „измиване на ръцете” на д-р Минев и д-р Тошев, а началника на отделението д-р Каменов благодари на екипа, с който работи и им пожела здраве и успехи.

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев поздрави персонала на отделението за тяхната всеотдайната работа и подари на малката Дея златен медальон със Света Богородица. Кметът на община Сопот Деян Дойнов и председателят на Общински съвет – Карлово Теодор Шойлеков също поздравиха акушерите от отделението и поднесоха подаръци на семейството.

Тържеството продължи с музикална програма изпълнена от деца от ДГ „Слънце”.

През 2016 година в МБАЛ „Д-р Киро Попов” са се родили 340 бебета, от които една двойка близнаци. Двойка близнаци са се родили и през първия месец на тази година.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker