Николай Енчев - балкански шампион в радиоспорта за трети път
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 19 Юни 2017 09:17

Бившият кмет на Карлово Николай Енчев завоюва титлата шампион в  Балканското първенство по скоростна телеграфия в радиоспорта.  През последните години Енчев участва в три поредни Балкански първенства в тази дисциплина и три пъти  печели първото място. Този път състезанието бе в Дойран, Македония. 

Николай Енчев е

 

състезател на клуб Болкан Контест Груп - Карлово и се състезава във възрастова група „над 40 години“. От това състезание той се завърна с 1 златен и 4 сребърни медала в отделните дисциплини.

Енчев бе кмет на Карлово през мандата 1996-1999 година. Той се посветил на радиоспорта от юношеските си години. Има титли от десетки състезания, в началото на второто хилядолетие той бе в топ 10 на световната ранг листа в една от дисциплините.

Преди броени в Дойран успоредно с Балканското първенство се проведе и състезание за Европейската купа, в което освен радиолюбители от балканските страни, участваха състезатели от Русия, Беларус, Швейцария, Германия и Италия. В това състезание Николай Енчев се класира на трето място и спечели бронзов медал, като в отделните дисциплини спечели един сребърен и три бронзови медала.

Така равносметката от неговото участие е един златен, пет сребърни и четири бронзови медала. Участието в тези две състезания беше успешен етап в подготовката му за участие в световното първенство, което ще се проведе през септември в Унгария. 

Ръководеният от Николай Енчев клуб Болкан Контест Груп - Карлово се подготвя и за световното първенство по късовълнов спорт, което ще се проведе в края на ноември. След като повече от 10 години в това първенство клубът участва от азиатската част на Турция и винаги се е класирал сред първите шест в света, сега е изправен пред ново предизвикателство - в ход е организация на експедиция и участие в състезанието от далечна Ямайка в Карибския басейн.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker