Стягат юбилейно издание на фестивала „Столетово пее и танцува”
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 26 Юни 2017 15:58

Столетово се подготвя за провеждането на Националния фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува”. Тази година е неговото 10 издание. На 1 и 2 юли селото ще събере десетки певчески и танцови фолклорни състави от цялта страна. Организатор на празника е читалище „Христо Ботев” в Столетово.

На сцената, която ще бъде издигната на площада в селото, ще

се изявяват детско-юношески и младежки фолклорни групи, индивидуални изпълнители и състави. Тази година фестивалът е включен в програмата на Министерството на културата и е под негов патронаж.

 

Целта на фестивала е популяризиране на българския фолклорен танц и песен за приобщаване на младото поколение към българската култура, традициите, обичаите и тяхното запазване и препредаване от поколение на поколение, за да я има България.

Тазгодишното юбилейно издание на фестивала ще се проведе в чест в чест на 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски със съдействието на Министерството на културата, Община Карлово. Всички участници ще получат юбилейна грамота и медал.

Любители на българския фолклор могат да се насладят и на прекрасните танцьори от ансамбъл „Розова долина“ и оркестър „Романтик“ - Пловдив, които ще участват на 1 юли вечерта.

 

 

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker