Скандал между НАП и бизнесмена Иван Трифонов заради дизелова колонка
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 19 Август 2017 11:26

Скандал със задържането на карловския бизнесмен Иван Трифонов избухна в късния следобед вчера. Драмата се разигра  в мелничния  му комплекс във Ведраре по време на проверка на инспектори от НАП. От телефонен разговор с Иван Трифонов снощи около 20 часа и тази сутрин около 10.20 часа стана ясно, че бизнесменът не е бил задържан

 

, а според него заповедта за арест е била отменена само час след издаването й, разказва marica.bg.

Иван Трифонов е един от най-крупните бизнесмени в Подбалкана. Той се занимава със земеделие, животновъдство, млекопреработване. От 2015 година  той е общински съветник  в Карловския общински съвет от групата „Възраждане на Карловската община”.

Поводът за скандала между служителите от НАП, полицията и Трифонов бе запечатването  на колонка за дизелово гориво на територията на предприятието, която според бизнесмена не действа от 15-ина дни. Тогава той я затворил  и започнал да зарежда селскостопанската техника на мелничния комплекс  с мобилни съдове от по 1 тон, каквато възможност дава законът.

Преди около два месеца служители на НАП, Икономическа полиция и пожарната  извършиха комплексна проверка в мелничното предприятие, заяви пред „Марица” бизнесменът.

Проверяващите установиха, че всички изисквания са спазени и в констативния протокол няма нито едно предписание.  А преди около две седмици  въведох  мобилно зареждане на селскостопанската техника и  дизеловата колонка бе отписана от НАП по надлежния ред, заяви той.

Вчера обаче инспекторите от НАП показали на Трифонов протокол с акт за административни нарушения, каквито не били констатирани.  Не съм получавал такъв акт, затова отказах да подпиша протокола поради невярното съдържание  и се възпротивих срещу запечатването на колонката, която не е действаща, разказа бизнесменът. Протоколът станал повод за спор между двете  страни.  За да няма недоразумения с данъчните  Трифонов  наредил на работник  от мелничния комплекс за премахме колонката.

Междувременно обаче били издадени две заповеди за задържане – на работника Маргарит, който премахнал колонката, и на Иван Трифонов. След изясняване на ситуацията заповедта за ареста на бизнесмена била отменена. /marica.bg/

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker