Служители от ВМЗ: Други фирми усвояват нашите изделия, ще фалираме
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 20 Септември 2017 16:33

Десетки служители на ВМЗ АД - Сопот излязоха на кратък митинг днес, за да протестират срещу усвояването на изделия на предприятието от други фирми, без да имат разрешение за това. Те  демонстрираха и волята си срещу посредниците в сделките на дружеството. Обръщаме се към правителството, подкрепяме неговата политика в това отношение, заявиха служителите .

ВМЗ е предприятие със специална продукция, за всяко

 

изделие има утвърдена документация,  която в една или друга степен е секретна, припомни Татяна Кирякова , също служител в предприятието за боеприпаси в Сопот. Имаме разработен вътрешен документ, който определя тайните на ВМЗ и ползването на фирмената тайна.Тази наша вътрешна наредба не противоречи на законите и подзаконовите нормативни актове в държавата, пише marica.bg Нямам информация за изтичане на фирмена тайна. Но производството на продукция, която е разработена от ВМЗ, не би могла да произвежда  друга фирма - държавна или частна, ако тя няма такава документация, заяви Кирякова. Възможността други предприятия да произвеждат наша продукция ще нанесе удар срещу нашето предприятие, последиците биха могли да бъдат категорична е Татяна Кирякова.

Служителите на ВМЗ се безпокоят и от мястото на посредниците в доставките материали и консумативи и продажбите на готова продукция. Както и синдикатите преди седмица, така и служителите от техническите звена, се обявиха срещу посредниците във всички видове доставки.

От 23 години работя във ВМЗ, имам отношение към всички въпроси, свързани с фирмата, заяви служителят Стефан Димитров. Ние сме в подкрепа на правителството държавните фирми да нямат  посредници, за да може печалбата след тяхното елиминиране да се реинвестира в нови технологии, машини с ЦПУ, подобряване на условията на труд, обясни той.

В България във всяка фирма има сложени посредници, заяви и колегата му Стоян Копринков. Тези посредници отклоняват много от печалбата на предприятието. Ако тази печалба се върне,  тя може да се използва за подобряването и развитието на предприятието  във всяко отношение - за  условия на труд и най-вече за обучение на нови кадри. Защо трябва да се източват пари? В България винаги се източват пари, коментира Копринков. Ако може ВМЗ да го постигне, защо да не си купува и продава само нещата.Тук се произвежда една качествена продукция, която на друго място не може да се произведе, обясни той.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker