100 хиляди лева за ремонт на болница "Иван Раев" даде община Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 01 Октомври 2017 14:47

Сто хиляди лева отпусна администрацията на община Сопот на местната болница за продължително лечение и профилактика "Иван Раев".  Символичният чек бе връчен на управителя на здравното заведение д-р Стефан Анастасов от кмета на общината Деян Дойнов. Средствата са за ремонт на болницата и са в изпълнение на поетите предизборни обещания за провеждане на ефективна социална политика насочена

 

към грижата за сопотненци.

Финансовата помощ за лечебното заведение идва в много важен момент. Изведена от тежкото финансово положение, благодарение на мениджмънта на д-р Анастасов, болница „Иван Раев“ имаше нужда от подобряването на материалната база и закупуването на нова техника. Средствата, отпуснати от общината, ще бъдат изразходвани за ремонт на сградния фонд на сопотската болница.

„Тези пари идват много навреме. Има прозорци и дограма, които не са сменяни от 1978г.“, сподели дългогодишен медицински работник в лечебното заведение. Цялостният ремонт включва още: укрепване на входното стълбище; ремонт на кабините на физиотерапията; кабинета за инхалация; лекарския кабинет; подмяна на фаянса на централната стерилизация; ремонт помещението за опасни отпадъци; основен ремонт на пералнята с основните и помощните помещения към нея; основен ремонт на кухнята и основните и помощните помещения към нея; ремонт на абонатната станция на ВиК; смяна на металните остъкления на – централното стълбище от Неврологично за Вътрешно отделение, на западното стълбище от Неврологично към Вътрешно отделение, западния вход на Неврологично отделение, трите метални остъкления във фоайето на Неврологично отделение; подмяна на всичките 165 прозореца на партера, включващи работни помещения и складове; подмяна на ВиК тръбите на централния водопровод;, подмяна на дефектирали тръби на новата парна инсталация, смяна на електрическата.

По думите на ръководството на лечебното заведение през МБПЛ „Иван Раев“- Сопот преминават близо 100 000 пациенти годишно. Потърсилите услугите на сопотската болница са жители не само на общините Карлово и Сопот. За възстановяване и долечение в града на Вазов идват и хора от Казанлък, Панагюрище, Златица, Пирдоп, София.

Финансовата помощ за сопотската болницата е след  предложение на кмета Деян Дойнов, тя бе одобрена от Общинския съвет. Парите са част от овърдрафта, който общинска администрация успя да договори с подкрепата на Общинския съвет. Самият факт за отпускане на въпросния заем е показателен за финансовата стабилност, която общинска администрация успя да постигне, за по-малко от две години управление. Община Сопот е с нов, по-добър от всякога, кредитен рейтинг. След възвръщането на доверието и добрата работа с държавните институции, възвърнахме и доверието на финансовите институции към община Сопот, похвалиха се от администрацията.

Снимка от rnews.bg

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker