Невероятно шоу-спектакъл "Искри" в чест на 61-ва Стрямска бригада
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 02 Октомври 2017 17:03

С шоу-спектакъл "Искри" на Националната гвардейска част и прожекция на документален филм за дейността си на пл. "20-ти юли" в Карлово, 61-ва Стрямска механизирана бригада отбеляза професионалния си празник и 25 години от създаването си, съобщи БТА. Бригадата е сформирана на 2 октомври 1992 година като наследник на 28-ми Стремски полк,

 

21-ви Средногорски полк и 11-та танкова бригада.
През всичките години Бригадата е изпълнявала своите задачи и защитава името си както у нас, така и по време на мисии в Ирак, Афганистан, Босна и Херцеговина. Това каза в приветствието си командирът - бригаден генерал Пламен Йорданов. На този ден, допълни командирът, заслужено можем да се гордеем, че сме напълно подготвени, мотивирани и притежаваме необходимите професионални умения за изпълнение на поставените ни задачи по охрана на мира и отечеството.
Присъединявам се към поздравите на вашия командир от името на гражданите на Карлово към всички вас, които достойно отстоявате името да бъдете защитници на България, които с много труд, себераздаване и себеотрицание изпълнявате поставените ви задачи, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Ако погледнем в историята ще видим, че това, което вие правите днес има своите корени и сте достойни продължители на героизма на 28-ми Стремски полк, на 21-ви Средногорски полк и 11-та танкова бригада, допълни той като припомни по-важните моменти от историята им.
Празникът бе отбелязан за първи път в центъра на Карлово пред жителите на града. Прочетени бяха поздравителни адреси от висши военни, за професионално изпълнение на задълженията им бяха наградени военнослужещи и цивилни служители. Местният свещеник отец Марко отслужи молебен за здраве. Сред гостите бяха председателят на Комисията по отбрана в НС ген. Константин Попов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, командири на поделенията на Плодивския гарнизон, бивши командири и военнослужещите на бригадата.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker