Трето кръгово кръстовище ще отвори пътя за Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 04 Октомври 2017 15:59

Започва изграждането на трето кръгово кръстовище в Карлово. То ще замени сегашното сложно пътно съоръжение на изхода от Карлово за София. Неговото изграждане се проектира и финансира от Агенция Пътна инфраструктура. Очаква се строителните работи да започнат в първите месеци на 2018 година. Карловските общински съветници одобриха миналия ден последни промени при процедурите по отчуждаване на имоти. 

Изграждането на новото кръгово кръстовище ще струва 700 000 лева и ще реши съществуващите сега конфликтни точки в трафика, заради които на изхода на града  в посока Сопот често стават катастрофи. Агенция Пътна инфраструктура вече избра за изпълнител фирма "Пътностроителна техника".  Очаква се обектът да бъде завършен до края на май 2018 година и оттам да преминат гостите, които ще дойдат на Празника на розите в Карлово. 

Това ще бъде третото кръгово кръстовище в Карлово, първите две бяха изградени през 2015 година на изходите от града за Пловдив и Бургас. 

В същото време край изхода за София  се проектират две локални платна. Едното е подход към Апостоловата гора и вилната зона над нея, другото - към големите търговски обекти от двете страни на Подбалканския път.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker