Сопотненец се опитал да дръпне 180 бона от гръцки гражданин
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 04 Октомври 2017 16:07

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за опит за документна измама в големи размери, представляваща особено тежък случай. Врътката е била предотвратена от криминалистите. Към момента към наказателна отговорност за две престъпления е привлечен 31 – годишен български гражданин, живеещ в гр. Сопот.

На 28 септември в Пловдив, чрез използване на документ с невярно съдържание - Заявка за теглене на суми в брой до “Райфайзен банк” ЕАД и използване на неистински документ- Пълномощно с дата 24.04.2017 г., с посочен за упълномощител гръцки гражданин, мъжът  направил опит да получи без правно основание 180 000 лева, собственост на гръцкия гражданин, с намерение да ги присвои.

След ареста на мъжа при последвалия обиск в дома му в Сопот били открити амфетамин- 0,314 гр. и марихуана- 0,456 гр., които той държал с цел разпространение.

Понастоящем обвиняемият Д.В. е задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, взета днес от Окръжен съд – Пловдив по искане на Окръжна прокуратура.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker