Заплатите на военните може да скочат със сто лева
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 02 Октомври 2017 16:11

Заплатите на военните може да бъдат увеличени с около 100 лева, това ще стане с бюджета  за следващата година, в който се очакват 100 милиона лева повече за заплати. Това заяви в Карлово по време на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана вътрешен ред и сигурност в Народното събрание. И правителството, и народните представители са единодушни, че заплатите на военнослужещите трябва да бъдат увеличени, заяви още той. Последните промени в закона дават право на министъра на отбраната да определя заплатите. Ние ще подкрепим бюджета, който бъде предложен в Народното събрание. Отговорност на министъра е да предложи схема за увеличение на заплатите, заяви още ген. Попов.

Най-ценното, което имаме в Българската армия, това са хората, ние държим на тях, допълни той.

Една част от финансовия ресурс, който ще се отпусне за личния състав на армията, трябва да отиде за попълване н свободните места, заяви ген. Попов. Дали има желаещи да постъпят в Българската армия ще видим след увеличението на заплатите. Ние, политиците , а и цялото общество, трябва да гледаме с добро око на армията.

Според командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов в момента личния състав е добре окомплектован. Но все по-често срещаме трудности с набиране на нови войници. Но на последния прием, обявен и осъществен тази година са били обявени 300 свободни места. На тях са били назначени едва 30 нови военнослужещи. 61-ва Стрямска бригада изпълнява своите задачи, заяви бригаден генерал Пламен Йорданов. Действително обаче има нужда от увеличение на заплатите. Няма ли добро заплащане, няма ли достатъчно патриотично, заяви командирът на 61-ва Стрямска бригада.

Празникът на 61-ва Стрямска бригада бе отбелязан с впечатляващ спектакъл "Искри" на Гвардейския състав. Проявата събра стотици граждани на площада в Карлово.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker