Кметът д-р Кабаиванов и управителят на МБАЛ д-р Христо Пелев откриха обновеното отделение по хемодиализа
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 15 Октомври 2017 08:25

Процедурите на пациентите на хемодиализа вече се извършват в обновеното отделение  в МБАЛ "Д-р Киро Попов-Карлово" . То бе преместено от сградата на Медицински център 1 ЕООД в основната сграда на болницата и настанено в просторно и отлично обзаведено помещение.
„За създаването на по-добри условия за пациентите, лекарите и медицинските сестри,  отделението бе организирано в друго помещение. За целта общината осигури  на МБАЛ "Д-р Киро Попов" 130 хиляди лева, средствата са от общинския бюджет и се предоставят с решение на Общинския съвет“, това заяви на откриването кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. На церемонията по откриването присъстваха заместник-кметовете на общината, общински съветници, собственици и управители на частни лечебни заведения в Карлово, граждани.
"Убеден съм, че част от пациентите, които се пренасочиха към други здравни заведения, докато създадем по-добри условия, ще се върнат отново в карловската болница, която обслужва населението на Карловска и Сопотска община, но също и на общините Хисаря, Калояново, Пирдоп", допълни той.
Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, заяви, че вече е имал разговор с министъра на икономиката,  на болницата в Карлово да бъдат осигурени още четири нови апарата за хемодиализа.
"Сега отделението разполага с осем хемодиализни апарата, четири от които са от преди две години, с тях болницата се оборудва по мащабен европейски проект за медицинска апаратура", припомни управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов" д-р Христо Пелев. А  екипът, който работи  е отлично подготвен, допълни той. Д-р Христо Пелев благодари на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и на местна власт за осигуряването на по-добри условия за лечение на пациентите и работата на медицинските екипи.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker