Кръщаваме библиотеката "Д-р Иван Богоров"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 23 Октомври 2017 14:38

Общинската библиотека в Карлово ще бъде именувана на известния български радетел за чистота на езика ни д-р Иван Богоров. Това съобщи Мирослав Колев, директор на библиотеката. Предложение е на направено от

Дружеството на българските писатели в Карлово и то вече е внесено в Общинския съвет. Предложението трябва да бъде гласувано в навечерието на 1 ноември, Денят на народните будителите, когато е и датата на смъртта на Иван Богоров. „Общинската библиотека в Карлово с гордост и заслужено би носила името на големия карловец, издател на първия български вестник „Български орел”, книжовник и радетел за чистотата на българския език”, каза Колев. Според него за осъществяването на тази родолюбива и патриотична идея не се изискват усилия. Колев е убеден, че общинските съветници ще вземат правилното решение и в края на месеца библиотеката вече ще носи името на д-р Иван Богоров.
„С Дружеството на българските писатели в навечерието на 1 ноември библиотеката ще осъществи и още една инициатива”, каза Колев. Това ще е литературно четене, което са нарекли „Млади будители”. Отправя се покана към всички училища и деца и юноши от 1 до 12 клас да се включат в него.  То ще се проведе в детския отдел на библиотеката на 27 октомври, от 17 часа. Подготвен е специален кът за четене, в който всички талантливи деца ще могат да вземат участие.
„Карлово е това кътче на България, което съхранява обичаите и традициите и това ще продължи”, каза Мирослав Колев

 

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker