Посетете тези седем културни събития в чест на 1 ноември - Деня на народните будители!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 26 Октомври 2017 07:42

С фотоизложба „Поглед към миналото“, представена в СУ“Васил Левски“ утре в Карлово започват инициативите за отбелязване на Деня на будителите – 1 ноември. Това съобщиха от отдел Култура към общината.

На 27 октомври, от 13.30 часа в Историческия музей ще има урок по родолюбие „Богат ли е богатият, ако не е образован“, а от 16.30 часа ще бъде представена и фотоизложбата „Архитектът Йосиф Шнитер“ с участието на проф. д-р Мария Шнитер.

В същия ден, от 17. 00 часа в Общинска библиотека Карлово ще се проведе литературно четене „Млади будители“ с участието на деца и юноши от всички карловски училища и Дружеството на българските писатели – Карлово.

На 30 октомври в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се проведат беседи в клас, посветени на народните будители, а от 13.15 часа отново в СУ „Васил Левски“ ще има представяне на проекти на ученици на тема „Аз и моето училище“.


На 31 октомври ще се проведат училищни тържества и поднасяне цветя пред паметниците и паметните плочи на народните будители в Карлово и пред Паметник „Васил Левски“.


На 1 ноември е общоградското отбелязване на празника с поднасяне на цветя пред паметниците и паметните плочи на народните будители в Карлово. В 10.30 часа в Комплекс „Старинно Карлово“ в Къща „Райно Попович“ ще се проведе срещата „Поклон пред карловските възрожденци“ с родственици на известни карловски будители. Гост ще бъде поетесата Стоянка Боянова – основател и член на Съюза на българските писатели – Карлово.


Вечерта, от 17. 30 часа в Камерна зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“  ще бъде открито балетно студио „GRANDFOUETTE“, посветено на основоположника на балетното изкуство в България карловеца Пешо Радоев.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker