Дни на европредседателството в Карлово и Хисаря
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 28 Октомври 2017 16:24

Областната администрация в Пловдив организира информационни дни във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от отдел „Връзки с обществеността“ на институцията. Предвижда се провеждането на инициативи в пет общини и четири читалища на територията на област Пловдив. Срещата в община Хисаря ще бъде на 3 ноември, в община Карлово – на 10 ноември, в община Стамболийски – на 17 ноември, в община Асеновград – на 22 ноември, а в община Първомай – на 29 ноември. Всички събития ще бъда с начален час 11.00. Първата среща в Хисаря ще се състои от два панела, като ще бъде открита от областния управител Здравко Димитров и министъра на европредседателството Лиляна Павлова. Тя ще направи и презентация по повод 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС. Ще бъде излъчен кратък филм за начина на функциониране на институциите на ЕС и ще бъде проведена дискусия с участието на всички заинтересовани страни.
Във втория панел на срещата ще се представят мултимедийни презентации с теми „2018 – Европейска година на културното наследство“ и „Пътят към Пловдив 2019”, включващи информация за приоритетите в областта на културата и наследството в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, свързани и с предстоящото домакинство на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 година.
В подкрепа на дейностите по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС е предвидено в първата половина на месец декември да бъдат проведени съпътстващи културни прояви в читалищата в селата Белащица, Житница и Куртово Конаре, както и в град Раковски.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker